Categories: Погода

Синоптик вразив українців прогнозом на лютий: температура підскочить до +20°

Лютий 2024 в Україні буде теплим та з достатньою кількістю опадів по всій країні. На тлі південно-західних вітрів у центральній, південній та східній Європі температура повітря в середньому за місяць очікується вищою за норму. Оскільки переважатиме поле зниженого тиску, то кількість опадів очікується достатньою, місцями у 2-3 рази вищою за кліматичну норму. 

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

“Безпосередньо в Україні найвищі температурні показники очікуються у західних, південних та центральних областях. На початку місяця на Одещині та у Криму можливе прогрівання повітря в денні години вище +10 °С, а ближче до середини лютого не виключені значення +15…+20 °С в окремі дні”, – прогнозує він.

За даними синоптика, трохи прохолодніше буде у східній частині, у північних областях та на Поліссі.

Температурне тло в середньому за місяць по країні коливатиметься в межах -2…+4 °С, що приблизно на 2-5 градусів вище за кліматичну норму. При цьому, наприкінці першої декади лютого і після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів.

“У зв’язку з частими проходженнями циклонів та атмосферних фронтів, протягом місяця можливі різкі коливання атмосферного тиску та поривчастий вітер в окремі дні, часом до 15-22 м/с”, – попереджає фахівець.

Кількість опадів буде близько норми, місцями вище за норму на 20-40%. Сніговий покрив спостерігатиметься епізодично переважно у західних, північних та східних регіонах. Загалом переважна частина опадів випадатиме у вигляді дощів, особливо у південній половині та Криму.

Погода у лютому – прогноз Укргідрометцентру

Очікується, що середня за місяць температура буде від 4° морозу до 2° тепла. Це означає, що у південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму буде на 1-1,5° тепліше за норму, на решті території України – близько до норми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

51 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

53 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

54 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago