Categories: Погода

Одним “літо”, іншим заморозки: якою буде погода в Україні 2 жовтня

Тенденція до похолодання в Україні триватиме другого дня жовтня. Однак у деяких місцях температура повітря залишатиметься на рівні “літніх” показників.

Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру. Повідомляється, що в середу, 2 жовтня, на опади чекати не варто, а сонце періодично виглядатиме через хмари. Винятком може бути лише територія Криму, де упродовж дня можуть пройти незначні дощі.

У західній частині країни температура повітря вночі може зменшуватися до +3 градусів, а вдень підійматися до +16. Однак що далі на схід та південь, то тепліше ставатиме.

У східних і південних областях стовпчики термометра утримуватимуться на відмітках вище +20 градусів, а місцями взагалі можуть дійти майже до літніх +25 градусів. Навіть уночі температура нижче +10 не опуститься.

Мешканцям столиці 2 жовтня доведеться діставати теплі речі, оскільки очікується, що там може похолодати до +17 градусів вдень та до +8 уночі. Втім, уже 3 жовтня стовпчики термометра піднімуться на кілька градусів.

Варто зазначити, що за даними синоптиків, жовтень в Україні буде приблизно на 1,5 градуса тепліший за норму, в іншому він нічим аномальним похвалитися не зможе.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз

Командир підрозділу ударних безпілотників Ігор Луценко пропонує відмовитися від ідеї фіксованих термінів служби на користь…

3 години ago

Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю. Для атаки Тегеран використав сотні балістичних ракет. В…

3 години ago

На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному…

4 години ago

Під Москвою застрелили колишнього “міністра” “ЛНР”: цікаві подробиці

У Росії в Підмосков'ї з вогнепальним пораненням голови знайшли "екс-міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості…

4 години ago

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує влада українцям

Уряд України запропонував заморозити мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум на наступні три роки, починаючи…

4 години ago

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям

Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік…

5 години ago