Categories: Погода

Названо точну дату, коли у Києві похолоднішає та почнуться дощі

Найближчими днями у Києві продовжиться суха та доволі тепла погода, однак ближче до вихідних ситуація зміниться. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, очікується атмосферний фронт, який принесе на Киїівщину дощі:

“Протягом наступних 5 діб у столиці та регіоні буде переважно без опадів, лише наприкінці робочого тижня та з початком вихідних очікуємо новий атмосферний фронт, що надійде з південного заходу та принесе на наші терени дощі”.

Разом з дощами, за словами синоптиків, і значення температури повітря знизяться.

Якщо сьогодні та протягом наступних декількох днів максимальні значення температури сягатимуть +19°, то напередодні вихідних приземний шар повітря менше прогріватиметься, тож і на стовпчиках термометрів вже буде максимум до +15°.

4 жовтня погода у Києв зміниться / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні – прогноз на найближчі дні

Протягом цього тижня в Україні спостерігатимуться коливання атмосферного тиску та нерівномірне розподілення температур. З середини тижня очікується зменшення швидкості вітру. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Сьогодні дощі прогнозуються в західних областях, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Херсонській областях та в Криму. На решті територій опадів не очікується.

Вітер буде північно-західний, на Лівобережжі східний, швидкістю 7-12 м/с. У східних, Запорізькій та Одеській областях місцями можливі пориви до 15-20 м/с.

Температура в західних областях, Житомирській та Вінницькій областях становитиме +8°…+13°. На решті територій вночі очікується +17°…+22°. У східних областях – до +25°. 

Протягом наступних двох діб в Україні переважатиме суха погода, а вітер ослабне. Температура вночі очікується на рівні +7°…+13°, вдень +17°…+24°. У західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі буде +4°…+9°, а вдень температура підніметься до +13°…+18°.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Червоних ліній” більше немає: до чого призвела загибель лідера “Хезболли” Хасана Насралли

Загибель лідера "Хезболли" Хасана Насралли продемонструвала, що принципи старої системи безпеки не працюють, а "червоних…

4 хв. ago

Ще одна країна посилює вимоги до українців

Норвегія вирішила посилити свої правила щодо надання тимчасового захисту українським біженцям. Це стало наслідком зростаючої…

19 хв. ago

Від 5,6 до 9 грн за кВт/год: Нацкомісія затвердила нові тарифи на електрику

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), під час…

40 хв. ago

ТЦК – кінець: Кабмін дозволив військовим частинам самим призивати українців

Військові частини отримали право проводити мобілізацію резервістів і військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити. Про це повідомили в…

45 хв. ago

У Греції загинули дві українські туристки: подробиці трагедії

На острові Корфу рятувальники виявили в морі тіла жінки та ее дочки, які, за попередніми даними, були…

49 хв. ago

Новий рекорд: скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною

У РФ стрімко зростає кількість РФ, які хочуть завершення війни в Україні. Також збільшується кількість…

54 хв. ago