Categories: Погода

Погода у вересні відхилиться від норми: прогноз на місяць

У вересні середня місячна температура повітря в Україні коливатиметься в межах 15-20 градусів тепла (у Карпатах 13-14 градусів), що на два градуси вище за норму. Про це повідомив «Укргідрометцентр».

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів буде на рівні 37-76 мм, у Карпатах місцями становитиме 97-111 мм, що в межах норми.

«Вересень – перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, послаблення грозової діяльності», – нагадують фахівці.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря зазвичай становить 13-17 градусів, у південній частині місцями сягає 18-20 градусів, у гірських районах – 9-15 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря у вересні становить 1-7 градусів морозу, на півдні Херсонської та Запорізької областей – 0-1 градус тепла, у Криму – до 5,5 градуса тепла.

Абсолютний максимум температури повітря зазвичай сягає 33-38,8 градуса, у гірських районах місцями до 24-32 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів становить 37-74 мм, у південній частині місцями 28-36 мм. А на Прикарпатті, Закарпатті та в Карпатах місцями на рівні 77-108 мм, на високогір′ї Карпат – до 130 мм.

Заморозки в повітрі починаються у другій та третій декадах, у Карпатах та місцями у Чернігівській, Сумській, Черкаській та Кіровоградській областях – у першій декаді вересня.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

56 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

58 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

59 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago