Categories: Погода

Потужна спека мчить в Україну: де розжарить до +38° (карта)

Перший тиждень липня в Україні буде неймовірно спекотним. Місцями температура підніметься до нестерпних +36°…+38°. Свіжіша погода очікується на заході та півночі країни, де також періодично дощитиме. Про це повідомляє УНІАН.

1 липня “спекти” буде по всій країні. У більшості областей очікується ясна і безхмарна погода, на заході пройдуть дощі. Температура буде від +30° до +35°.

1 липня спека буде по всій Україні

2 липня на заході країни температура знизиться завдяки опадам. Тут стовпчики термометрів покажуть комфортні +21°…+26°. Також опади торкнуться Житомирської області, де температура також знизиться до +27°. На решті території країни спека продовжиться і посилиться, +30°…+36°.

2 липня спека в Україні буде до +36°

3 липня опади на заході України продовжаться, а температура знизиться до +18°…+21°. Також дощі подекуди пройдуть на півночі та на Вінниччині, завдяки чому спека ослабне до +20°…+28°. На решті території збережеться суха погода з температурою +31°…+37°.

3 липня в Україні очікуються потужні температурні контрасти

У середині тижня, 4 липня, дощі з грози доберуться до деяких центральних областей і навіть можливі на півдні країни. Однак на температуру це суттєво не вплине. На заході буде +21°…+22°, у Житомирській, Вінницькій та Київській областях +22°…+27°, а на решті території повітря прогріється до +31°…+36°.

4 липня в багатьох областях України пройдуть дощі та грози

5 липня в Україні буде невелика хмарність, місцями пройдуть дощі та грози. Суха погода збережеться на півдні та південному сході, де температура підвищиться до +33°…+38°.

5 липня дощі та грози в Україні триватимуть

На вихідних, 6 і 7 липня, дощів в Україні вже не буде, а на заході почне теплішати. До кінця тижня в західних і північних областях буде +27°…+31°, а на решті території стовпчики термометрів покажуть +30°…+36°.

На вихідних дощів в Україні вже не буде
7 липня спека повернеться на захід України
Ольга Степанова

Recent Posts

Які топ-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт

Які ТОП-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт: Стати лідером для тисяч людей, створити…

9 хв. ago

Будуть ходити пішки? Чи можуть ухилянти втратити можливість керувати автомобілем

В Україні продовжує тривати загальна мобілізація та воєнний стан. Військовозобов'язаними є чоловіки від 18 до 60 років,…

14 хв. ago

Колишня агентка ЦРУ розповіла, як приховувала від чоловіків, чим заробляє на життя (фото)

Колишня працівниця ЦРУ розповіла, як їй доводилося приховувати свою професію у стосунках. Деталями поділились у виданні Newsweek 1…

18 хв. ago

Заброньованих чоловіків побільшає: Кабмін різко збільшив норми

Міжвідомча робоча група, яка займається організацією мобілізації військовозобов'язаних держслужбовців та співробітників держпідприємств, одержала дозвіл уряду…

20 хв. ago

Усі блакитноокі люди родичі один одного: і взагалі вони мутанти

Українці часто кароокі чи чорноокі. Натомість у США блакитні очі має більш ніж кожна четверта людина. У Великобританії…

20 хв. ago

У США розпочалося будівництво першої «розумної» дороги: які її особливості

Стартап Cavnue розпочав будівництво першої «розумної дороги» в США на тримильній (майже 5 км) ділянці…

22 хв. ago