Categories: Погода

Африканські пристрасті: першого липневого дня Україну накриє аномальна спека

Завтра, 1 липня, Україна стане одним із найспекотніших регіонів Європи. В окремих областях слід очікувати до +37 градусів. А загалом у найхолодніших місцях країни ртутний стовпчик не опуститься вдень нижче за +30.

Такі погодні перспективи на перший день липня змалювала синоптик Наталка Діденко.

Отже, липень вирішив не псувати собі реноме найспекотнішого місяця року та заявити про себе відразу з першого дня. На всій території України завтра пануватиме пекельна температура. Вдень ртутні стовпчики піднімуться в тіні до +30…+35 градусів. Так буде у “найхолодніших” регіонах. А на сході та південному сході повітря прогріється до екстремальних +34…+37 градусів.

Водночас на заході України очікуються грозові дощі, які дещо зіб’ють спеку. Але опади не будуть тривалими, і тому нижче 30 градусів їм температуру збити не вдасться.

“Більш інтенсивні грозові дощі через візит атмосферного фронту пройдуть на заході в другій половині дня чи ввечері”,- дала хоч трішки надії синоптикиня.

Атмосферний фронт також накриє крилом і північ України. Втім, на решті території України – у центрі, на сході та півдні екстремальні температури триматимуться ще до 4-5 липня. Лише після того стане трішки прохолодніше.

“Старенький червень та малюк-липень вже готуються до зустрічі, миють черешні, бризкаються водою, фотографують перші помідори, хрумтять малосольними огіркам і смішними фіолетовими язиками від шовковиці кажуть усім недоброзичливцям “бебебе”)” – підсумувала прогноз Наталка Діденко у своєму стилі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні 2024: ТЦК вручатимуть новий документ

Згідно з новим законом про мобілізацію, працівники ТЦК СП невдовзі вручатимуть військовозобов’язаним новий документ.  Він отримав назву…

22 хв. ago

Андре Тан відповів, як зібрати ідеальний джинсовий образ (фото)

Одяг з джинсової тканини є абсолютно в кожній шафі модниць. Однак класичні поєднання джинсових штанів…

26 хв. ago

Раптово зник меч “Екскалібур”, що пролежав у скелі 1300 років

У Франції викрали з каменю історичний меч, який нібито пролежав там 1300 років. Про це пише LADbible.…

28 хв. ago

Землю накрила потужна 9-бальна магнітна буря: як вберегти себе

Землю накрила потужна магнітна буря. Показник сягнув 9 балів. Про це повідомляє METEOAGENT. 9-бальна магнітна буря Як людям…

38 хв. ago

“Догорає в степах”: у Донецькій області збили штурмовик російський Су-25

Воїни-зенітники збили російський штурмовий літак у Донецькій області. Про це 7 липня заявила пресслужба оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".…

44 хв. ago

Стало відомо, як Кейт Міддлтон підтримує онкохворого короля Чарльза ІІІ

Кейт Міддлтон намагається втішити короля Чарльза ІІІ під час тривалої ворожнечі з Меган Маркл. Про…

45 хв. ago