“Знищують своїх же”: росіяни стирають з лиця землі Суджу (фоторепортаж)

Попри те, що місто Суджа Курської області РФ розташоване в тилу, росіяни стирають його з лиця землі: закидають керованими авіаційними бомбами (КАБами), обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе, повідомили в Сухопутних військах ЗСУ.

“Знищують своїх же”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 30 серпня російська бомба влучила в місцевий дитячий садок, крім того, ворожа авіація завдала в Суджі ударів по будинках у приватному секторі.

“Із близько 5 тисяч місцевих у місті залишилося близько двохсот цивільних людей, яким, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, допомагають українські військові. Переважна більшість тих, хто залишився, – люди пенсійного віку. Як один, вони говорять російською, що “влада ні про що не попереджала: нас тут покинули”, – повідомили в ЗСУ.

Також повідомляється, що днями представники нової української військової комендатури налагодили водопостачання в Суджі, щоб місцеве населення мало доступ до питної води.

“Раніше завдяки нашим військовим ця проблема вирішувалася за допомогою водовозів і вантажівок із багатокубовими ємностями. Медичну допомогу цивільним у Суджі теж надають українські військові”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

21 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

30 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

37 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

42 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

49 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

59 хв. ago