Як врятуватися від спеки: прості та перевірені часом лайфхаки

Дні стають все спекотнішими. Незалежно від того, чи намагаєтесь ви заощадити гроші, чи залишилися без електрики й не можете скористатися кондиціонером, існують способи почуватися комфортно без використання цього приладу.

Насамперед пийте достатньо рідини. Коли стає жарко і ми починаємо червоніти, першим та головним кроком до охолодження є вживання рідини. Якщо тіло страждає від спеки та потребує охолодження, воно не зможе зробити це без достатньої кількості вологи, оскільки тіло охолоджується шляхом потовиділення, зазначає CNN.

Прийміть душ або ванну. Це допоможе швидко охолонути. Підсилить відчуття прохолоди та свіжості м’ятне мило.

Якщо прийняти душ немає можливості, просто змочіть рушник чи будь-яку іншу тканину холодною водою та оберніть зап’ястя чи шию. Там знаходяться точки пульсу, де кровоносні судини розташовані близько до шкіри, тому відчуття прохолоди прийде дуже швидко.

Вимкніть комп’ютер та будь-яку іншу техніку, що не використовується, в будинку. Побутові прилади мають властивість сильно нагріватися під час роботи. Пропустіть цикл сушіння в посудомийній машині. Замість цього залиште дверцята відчиненими, щоб посуд висохнув. І відкладіть використання посудомийної машини до вечора, коли повітря стане прохолоднішим. Або просто помийте посуд по-старому: вручну.

Носіть вільний, тонкий та світлий одяг. Найкраще вибирати речі з натуральних тканин. Ці ж рекомендації стосуються вибору піжами.

Іноді можна зустріти пораду зберігати піжаму та постільну білизну в холодильнику. Але це не дуже гарна ідея. Відчуття прохолоди випарується вже за кілька хвилин. І тоді буде волога річ, яка запліснявіє на матраці.

Люди, які живуть у спекотному кліматі, наприклад, у Мексиці та Індії, добре знають, що вживання гострих страв допомагає охолонути. Перець чилі змушує швидше пітніти, стверджує Realsimple. Коли цей піт випарується, ви відчуєте прохолодне полегшення.

Поставте миску з кригою перед вентилятором. Так він справді охолодить та зволожить повітря у кімнаті. Або ж використовуйте спосіб охолодження з пустелі. Коли повітря з вікном буде сухе і прохолодніше, ніж повітря всередині, повісьте вологе простирадло у відкритому вікні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

38 хв. ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

42 хв. ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

45 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

50 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

54 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

1 годину ago