Велика помилка Путіна,- експерт

Дискутувати з Путіним на юридичні теми марно. Тим паче, марна справа — вести дискусію щодо норм Конституції України з найбільшим у світі її порушником. Адже дуже дивно, коли ти якісь статті читаєш, але наполегливо не помічаєш статтю 133 «До складу України входять: Автономна Республіка Крим…, Донецька…, Запорізька…, Луганська…, Херсонська… області… та Севастополь».

Тут читаємо – тут не читаємо? Власне, достатньо виконати Конституцію України і війна завершиться. А там і вибори можна буде провести, пише Петро Олещук, «Фейсбук».

Але, повторюся, це все не про право. Зеленський, на думку Путіна, “став нелегітимним”? Тобто, до того був легітимним? І він відправляв захоплювати Київ та «валити» повністю легітимну українську владу, усвідомлюючи її легітимність?

А як же теза, що «після 2014 року в Україні був переворот і влада нелегітимна», яку він радісно згодовував своїм прихильникам? І саме через «нелегітимність» він розпочав у 2014 році війну. А тепер виявляється, що влада в Україні була легітимною?

Тому не треба занурюватись у ці помиї. Головне тут інше. Я довго думав, чого Путін так відверто сам особисто почав озвучувати тези про «нелегітимність»? Це ж найгірший спосіб поширити ці думки в Україні, де вони тепер міцно асоціюватимуться з російськими агресорами та їхнім вождем.

А потім зрозумів. Він звертається не до народу. Він ніяких народів немає. Є плебс, чернь, яка не відіграє жодної ролі. Тому що в нього самого в державі лише плебс та чернь, і він не може уявити, що десь не так.

Він звертається до української «еліти», і, зокрема, до її парламентської частини. Влаштовуйте переворот, захоплюйте владу, і ми з вами домовимося — я вам щедро віддячу. І вже потім можна буде «загнати народ у стійло», бо бункерний свято вірить у таку нагоду.

Взагалі, російський керівник давно і міцно зациклений на українському «майдані» (як він сам його розуміє), і дуже хоче влаштувати «майдан навпаки», і таким чином «відіграти це назад», хоча виходить він із абсолютно невірного розуміння природи Майдану як такого.

Для кремлівського вождя Майдан — це суто змова та заколот еліт, що підбурюються «колективним Заходом». Відповідно, «майдан навпаки» — це така сама змова, але в його власних інтересах.

Тому він і говорить про «нелегітимність» та «нову українську владу» особисто. Він хоче послати сигнал тим українським політикам, які б хотіли вступити з ним у торги, що він сам особисто стоїть за цим процесом, і може гарантувати всебічну подяку.

Власне, Руслан Стефанчук уже відповів, але, гадаю, в оточенні Путіна розраховують на інших українських парламентарів. На кого? А давайте поспостерігаємо, як вони поводитимуться. Від деяких я чекаю на дуже цікаві заяви.

А росіяни й досі українців не зрозуміли. Почали записувати ІПСО українською, змінили тези, переробили пропаганду, диверсифікували вплив… але досі нічого так і не зрозуміли. Також переносять аналогії власного внутрішньоросійського досвіду в Україну. Це велика помилка.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago