Це не працює: 5 популярних міфів про економію електроенергії

Економія енергії є важливим кроком до зниження витрат на комунальні послуги. Тим не менш, існує безліч міфів, пов’язаних з енергетичною ефективністю, які часто вводять людей в оману. Ці неправдиві уявлення можуть зводити нанівець всі зусилля щодо скорочення енергоспоживання і, як наслідок, збільшувати рахунки за електроенергію.

7 поширених міфів, які заважають бути енергоефективними

Міф 1: Вимкнення приладів кнопкою достатньо для економії. Багато хто думає, що необхідно просто вимкнути пристрій за допомогою кнопки, щоб він перестав споживати енергію. Насправді багато приладів залишаються в режимі очікування, продовжуючи споживати невелику кількість електроенергії. Такі пристрої називають “енергетичними вампірами”. Єдиний спосіб повністю відключити прилад від мережі – це вийняти вилку з розетки.

Міф 2: Використання енергозберігаючих ламп завжди економить енергію. Енергозберігаючі лампи дійсно ефективніші за традиційні лампи розжарювання, але якщо ви залишаєте світло включеним у порожніх кімнатах, економія зводиться нанівець. Для економії важливо навчитися раціонально використовувати світло: вимикати його там, де воно не потрібне, і, по можливості, використовувати природне освітлення.

Міф 3: Холодильник працює краще, якщо він майже порожній. Навпаки, напівпорожній холодильник може споживати більше енергії. Більш ефективною є ситуація, коли холодильник заповнений приблизно на 70%. Щільність розміщених продуктів допомагає зберігати температуру довше, що знижує навантаження на компресор.

Міф 4: Відкриття дверцят духовки не впливає на витрати енергії. Щоразу, коли ви відкриваєте дверцята духовки під час приготування, температура всередині знижується, що змушує духовку витрачати більше енергії для відновлення потрібного рівня тепла. Краще використовувати підсвічування духовки та оглядове вікно для перевірки готовності страви.

Міф 5: Вентилятор охолоджує приміщення. Вентилятор не охолоджує повітря, просто переміщає його. Ефект охолодження відчуває лише людина, яка перебуває під потоком повітря. Тому залишати вентилятор увімкненим у порожній кімнаті — це марна трата енергії.

Романчук Микола

Recent Posts

“Свині в кінотеатрах”: Анджея Дуду судитимуть за образу поляків

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом за образу громадян своєї країни. Глава держави припустився…

29 секунд ago

Виживання підвищилося на 52%: учені проводять випробування нових ліків від раку мозку

Нова радіофармацевтична терапія демонструє перші ознаки успіху в лікуванні менінгіоми, складної форми пухлини головного мозку,…

3 хв. ago

“Заснована колишніми офіцерами СС”: в Австрії на виборах перемогли фашисти, — Politico

Згідно з попередніми прогнозами, на виборах в Австрії ультраправа "Партія свободи" здобула перемогу. Це стало…

23 хв. ago

Ізраїль знищив морський порт хуситів та електростанції в Ємені (відео)

Армія оборони Ізраїлю у неділю, 28 вересня, атакувала Ємен. Удари нанесли по портовій інфраструктурі та електростанції хуситів.…

27 хв. ago

Чому старші жінки вибирають молодих чоловіків: скільки тривають такі стосунки

Наразі все більше жінок 40+ хоче зустрічатися з молодшими чоловіками, насправді, у такого вибору безліч…

43 хв. ago

ЗСУ можуть відстояти Вугледар: аналітик BILD назвав умову

У ЗСУ все ще є можливість відстояти Вугледар, за умови, що вони втримають лінію постачання на…

46 хв. ago