Які речі не можна прати разом: поширена помилка, яка може здивувати

Експерти розповіли, яка поширена помилка може пошкодити вашу пральну машину і скоротити термін її служби, пише tomsguide.com.

“Ця помилка, ймовірно, не вб’є вашу машину, але може скоротити термін її служби і призвести до дорогого ремонту або навіть до необхідності заміни”, – йдеться в публікації.

Вказується, що йдеться про прання рушників і постільної білизни разом:

“Складати брудні рушники або простирадла разом – поширена звичка, і багато хто вважає, що це може заощадити час або витрату води. Однак фахівці настійно не радять цього робити і пропонують прати ці речі окремо”.

Зазначається, що ці речі мають різну товщину, матеріал і вагу. У підсумку товщина рушників може не тільки пошкодити постільну білизну, а й повільно пошкодити барабан пральної машини.

“Якщо ви, як і багато хто з нас, складаєте брудні рушники, простирадла та підковдри в одне завантаження, ви можете завдати непотрібної шкоди своїй пральній машині, – заявила експерт з побутової техніки Метт Ейрес. – Після додавання води під час прання вага цих речей значно збільшується, а це означає, що ви, ймовірно, перевищуєте рекомендовану межу ваги вашої машини. Згодом надто важкі навантаження можуть призвести до пошкодження підшипників і вала барабана. Рушники, простирадла та підковдри під час спільного прання утворюють єдину грудку, яка може підстрибувати під час прання, спричиняючи пошкодження барабана та внутрішніх частин машини”.

Крім того, рушники і простирадла, як правило, мають різні цикли прання та сушіння. Таким чином, розділивши цикли прання на різні завантаження залежно від їхнього температурного режиму та матеріалів, ви забезпечите правильне очищення обох речей без ризику зносу машини.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла знову накинулася на Сирського та “рознесла” його: нова гучна заява нардепки

Народна депутатка Мар'яна Безугла знову "рознесла" головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Цього разу вона розкритикувала його за поїздки на…

5 секунд ago

З роботи зможуть звільнити за порушення правил поведінки: Зеленський підписав закон

Верховна Рада подолала вето президента України та схвалила із врахуванням його пропозицій проєкт закону №7731…

24 хв. ago

В Укренерго розповіли, коли 3 липня буде найгірша ситуація зі світлом в Україні

Графіки відключень світла у середу, 3 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження споживання…

1 годину ago

“Вирішуємо наше майбутнє”: Джилл Байден прокоментувала дебати чоловіка

Каденція Джо Байдена добігає кінця. Восени 2024 року стане відомо, чи оберуть його на другий…

1 годину ago

Після введення шестиденного робочого тижня у Греції розпочалися протести

У Греції набули чинності законодавчі зміни, які формально запроваджують шестиденний робочий тиждень. Вони вже викликали…

1 годину ago

В Німеччині чоловік на вулиці знайшов приголомшливу суму грошей: що він з ними зробив

У Німеччині чоловік знайшов на вулиці практично 16,5 тисяч євро. Громадянин звернувся до поліції та повернув їх власнику.…

2 години ago