Найкраще підживлення для огірків: всього два інгредієнти і кущі розростуться, наче бур’яни

Влітку дуже важливо підживити огірки, щоб отримати великий урожай. В період активного зростання і формування плодів рослині потрібні поживні речовини. Якщо ваші огірки в’януть чи погано зростають, пропонуємо підживити їх особливим добривом.

В такому разі найкращим вирішенням ситуації стануть натуральні добрива, які допоможуть забезпечити рослину необхідними мінералами і вітамінами. Деякі городники рекомендують поливати огірки молоком. Хоча це й ефективний засіб, але досить марнотратний.

Існує набагато дешевше, але не менш ефективне добриво, яке містить всього лише два інгредієнти: дріжджі та шкаралупу яєць. З таким добривом огірки почнуть дуже швидко зростати.

Слід відмітити, що рясне плодоношення огірків залежить саме від правильного підживлення. Дріжджі допоможуть культурі швидше зростати, стимулювавши всі процеси всередині її клітин. Також цей продукт допомагає зміцнити кореневу систему, захищає від більшості хвороб. Яєчна шкаралупа, в свою чергу, знижує кислотність ґрунту. В ній додатково містяться кальцій, цинк, залізо, сірка, кремній і фтор.

Як приготувати добриво з яєчної шкаралупи і дріжджів? Все просто. Спочатку шкаралупу яєць потрібно розтовкти у ступці і залити окропом. Цю суміш залишають настоюватися на один тиждень. Після цього рідину зціджують через сито, додають воду, яку попередньо змішують з дріжджами у пропорції 1:1.

Дуже важливо перед кожним використанням суміш додатково розбавляти водою (1:5). Поливати таким добривом потрібно ґрунт навколо кожного кущика огірка раз на тиждень. Вже після кількох застосувань ви помітите позитивний результат.

Ольга Степанова

Recent Posts

Готуйте від 5100 до 25500 грн: українців штрафуватимуть за музику

Народні депутати зареєстрували законопроєкт, що передбачає внесення змін до статті 155 КУпАП щодо підвищення відповідальності за…

3 хв. ago

Посилення мобілізації: у Міноборони уточнили, у кого можуть забрати машину для ЗСУ

Відповідно до закону про посилення мобілізації в українців з’явився військово-транспортний обов’язок. У Міністерстві оборони уточнили, що це змінює…

9 хв. ago

Поглянути на кожну деталь: 10 найкращих міст світу для піших прогулянок туристів

У світі мільйони міст та містечок з надзвичайними краєвидами, комфортним рівнем життям та захопливою архітектурою.…

13 хв. ago

“Шиплять від вогню”: Рогозін заявив про нову тактику українських дронів “Баба Яга” (фото)

У Російській Федерації стверджують, що Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з…

21 хв. ago

ТЦК хочуть жорстко карати: нардеп розповів подробиці та попередив про бандитизм

В мережі оприлюднено відео з інтерв'ю нардепа Олександра Федієнко, в якому той засуджує жорстокі методи мобілізації,…

24 хв. ago

“Бріджертони”: що відомо про особисте життя головних героїв культового серіалу

У червні всі шанувальники культового серіалу "Бріджертони" від Netflix із захватом насолоджувалися неймовірною історією кохання Пенелопи Фезерінгтон…

27 хв. ago