Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
Тривалі вимкнення електроенергії неприємні, але вимушені заходи, які нам доводиться переживати. Зазвичай холодильники здатні доволі…
В Україні тариф на газ в грудні залишиться на рівні попереднього місяця. Про це повідомляє…
У Львові десятками закриваються ресторани. Це відбувається через відтік переселенців та дій співробітників ТЦК та…
Директор благодійного фонду та військовослужбовець постануть перед судом за допомогу у незаконному перетині державного кордону.…
Ніхто поки що не знає, чи зможе Євросоюз надавати Україні підтримку після приходу адміністрації Дональда…
Старіння — це природна частина життя, яку неможливо уникнути. Проте іноді цей процес відбувається швидше,…