Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
Російський правитель Володимир Путін пригрозив атакувати ракетами Орешник "центри прийняття рішень" у Києві. Перебуваючи 28 листопада з…
Колишній співробітник Ради нацбезпеки Білого дому Олександр Віндман перебуває на утриманні в українських олігархів. Про…
Співробітник одного з українських військкоматів розповів The Telegraph, що через брак людей вони стали затримувати…
Впливовий український канал "Миколаївський Ванек" поставив під сумнів офіційні результати роботи протиповітряної оборони України під час масованої…
Правоохоронці викрили масштабну аферу, пов'язану з шахрайською закупівлею військової форми. Справа стосується колишнього радника Міністерства…
Очільник окупаційного МЗС Росії Сергій Лавров відповів на запитання журналістів пропагандистських ЗМІ щодо заяв політиків…