Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
Бувають неприємні ситуації, коли жуйка прилипає до одягу. Спроби просто відчистити її ні до чого…
З 1 грудня 2024 року вступають у силу нові правила щодо бронювання працівників від мобілізації.…
Алкоголь є невід'ємною частиною багатьох культурних та соціальних традицій. Проте, з віком наш організм стає…
Незважаючи на те, що в Таїланді знаходяться найбільш переповнені туристами міста, саме в цій країні приїжджі…
В Україні й надалі підвищуватимуть кількість необхідного стажу для виходу на пенсію. Як передає портал…
По мірі того, як галузь електромобілів стрімко розвивається, авто на електродвигунах помітно збільшують запас ходу. Однак жоден…