Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
«Чи зможете ви протриматися 72 години без сторонньої допомоги?» — з таким питанням тепер звертаються…
Російську співачку Аллу Пугачову, яка засудила війну проти України, почали цілеспрямовано "зачищати" з телеефірів. Під…
25 березня ВРУ ухвалила оновлену версію законопроекту № 9549, на який раніше наклав вето президент. Цей…
Міністерство фінансів України представило законопроєкт, який зобов'яже громадян платити 10% податку з доходів, отриманих через…
Національний банк України планує запровадити низку нових правил для банківських переказів, які мають підвищити прозорість…
Вчора, 28 березня, у мережі ширилися відео бійки та штовханини біля Голосіївського ТЦК через мікроавтобус з написом…