Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
Міністерство юстиції США усунуло з посад трьох прокурорів, котрі займалися резонансними справами, пов’язаними зі штурмом…
У 2025 році українці можуть отримати надбавку до пенсій після досягнення певного віку. Розмір доплати…
Цього літа в Одесі спостерігається рекордний наплив відпочивальників — у місті відкривають усе більше пляжів,…
Народна депутатка Мар’яна Безугла розкритикувала чинну Конституцію, назвавши її нефункціональною та популістичною. Про це вона…
Біля України перебувають уже 10 стратегічних бомбардувальників, які Росія може використати для обстрілів. Такі дані…
Національний банк фіксує різкі зміни у структурі готівкового обігу. За даними пресслужби НБУ, в країні…