Щоб вибрати якісний хліб, існують кілька простих порад.
Важливо звернути увагу на склад виробу, а також не меншу роль грає його запах, пише glavred.
Сьогодні багато хлібопекарів виготовляють хліб із застосуванням прискорених технологій. Однак, традиційний хліб готується на заквасці, яка повинна пройти не менше чотирьох годин.
Прискорена технологія скорочує цей процес. Тому перед покупкою хліба, постарайтеся трохи здавити його пальцями. Традиційний хліб буде пружним, в той час, як хліб з прискореною технологією буде менш щільним.
Вивчіть склад хліба
Важливо прочитати список інгредієнтів на пакуванні хліба. Це допоможе вам визначити, чи виготовлений хліб за традиційними стандартами (ГОСТ) або із застосуванням прискорених методів (ТУ).
Деякі булки можуть бути без етикеток, але на кожному виді хліба виробник повинен надати інформаційний листок, який включає склад і виробничі деталі.
Понюхайте хліб
Перевірте хліб на наявність запаху цвілі. Просто стисніть хліб і якщо ви вловите запах, це може бути ознакою використання старих або прострочених інгредієнтів.
Зверніть увагу на колір хліба
“Побілений” хліб може містити поліпшувачі. Хороший якісний хліб зазвичай не має зайвої “побіленості”.
Росіяни наполягають на тому, що під час переговорів Україна повинна враховувати "реалії на землі". Водночас,…
У мережі поширюється відео, як українка закупила продуктів на тиждень на двох дорослих людей на 1 500…
В Україні протягом останнього місяця ростуть ціни на м'ясо, а найбільш помітне подорожчання демонструє свинина. Про це…
Із 1 червня 2025 року в Україні набирають чинності нові обмеження на безготівкові грошові перекази…
Областное коммунальное производственно-эксплуатационное предприятие "Госпром" заключило договор на 985 500 грн. с ФЛП Горбунов Алексей…
Уряд України під час мобілізації запровадив оновлені правила, що регулюють військовий призов через Постанову № 519.…