Як правильно поливати дерева влітку: поради від дачників

Правильний полив дерев влітку - ключовий фактор для їх здоров'я та гарного врожаю. Неправильний полив може призвести до стресу рослин, хвороб і навіть загибелі.

Ось декілька порад, як правильно поливати дерева влітку, щоб забезпечити їм оптимальні умови для росту, пише Експерт.

  1. Поливайте рано вранці або пізно ввечері: Поливати дерева найкраще рано вранці або пізно ввечері, коли сонце не таке палюче. Це допоможе уникнути швидкого випаровування води і забезпечить рослинам достатню кількість вологи.
  2. Глибокий полив: Дерева потребують глибокого поливу, щоб вода досягала кореневої системи. Замість частого поверхневого поливу, поливайте дерева рідше, але рясніше. Це допоможе кореням рости глибше і зробить дерева більш стійкими до посухи.
  3. Використовуйте мульчу: Нанесіть шар мульчі навколо стовбура дерева, щоб зберегти вологу в ґрунті і зменшити випаровування. Мульча також допомагає знизити ріст бур’янів і підтримує рівномірну температуру ґрунту.
  4. Уникайте поливу стовбура: Поливайте дерево на відстані від стовбура, щоб вода проникала до кореневої зони. Використовуйте методику поливу навколо дерева, щоб вода рівномірно розподілялася по всій кореневій системі.
  5. Контролюйте вологість ґрунту: Регулярно перевіряйте вологість ґрунту на глибині 15-20 см. Це допоможе визначити, чи потрібно додатково поливати дерево. Якщо ґрунт сухий на цій глибині, дерево потребує поливу.
  6. Використовуйте крапельний полив: Крапельний полив – ефективний спосіб забезпечити дерева достатньою кількістю води. Він дозволяє воді поступово проникати в ґрунт і запобігає зайвому витраченню води.
  7. Уникайте надмірного поливу: Надмірний полив може бути так само шкідливим, як і недостатній. Занадто волога земля може призвести до гниття коренів і розвитку грибкових захворювань. Дотримуйтесь балансу і поливайте дерева в залежності від погодних умов і типу ґрунту.

Правильний полив дерев влітку забезпечить їм здоровий ріст і допоможе витримати спеку та сухість. Використовуйте ці поради, щоб доглядати за вашими деревами і насолоджуватися їхньою красою та врожайністю.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

5 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

13 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

21 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

29 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

37 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

45 хв. ago