У радянські часи консервована вода була не загальнодоступним товаром, оскільки її виготовляли лише для певних груп населення, що здається дивним, оскільки дефіциту питної води в той період не було.
У 1920-х роках в СРСР активно будували нові та модернізували наявні консервні заводи. До 1940 року виробництво консервованої продукції зросло в десять разів. Однак під час Другої світової війни значну частину заводів було зруйновано. Відновлення виробничих потужностей тривало до другої половини 20 століття, після чого почали консервувати не тільки традиційні продукти, як-от м’ясо та овочі, але й готові страви, а також воду.
Консервована вода випускалася в жерстяних банках об’ємом 240 грамів із терміном зберігання до двох років. Її можна було зберігати за температури від -35 до +66 градусів. Перед розливом воду кип’ятили, додавали трохи аскорбінової кислоти для поліпшення властивостей.
Проте купити такий продукт у магазинах було неможливо. Вода в банках створювалася спеціально для екстрених потреб — її використовували на рятувальних шлюпках і плотах морських суден.
В Україні з 1 березня вводяться нові обмеження по виплатам переселенцям за програмою "Прихисток". Деякі…
На полицях із дрібними монетами може знаходитися цілий скарб, адже колекціонери пропонують за деякі монети…
У столиці назріває гучний скандал: в одній зі шкіл учні до Дня закоханих розіграли сценку,…
В Україні передбачено кілька етапів "санкцій" для споживачів, які заборгували за житлово-комунальні послуги. Можлива й…
Обговорення варіантів завершення гарячої фази війни, про які говорять і українські, і західні, і російські…
За час дії програм "Зимова єПідтримка" та "Національний кешбек", українці активно використовують державну підтримку для…