Як зробити вдома розкішний інтер’єр, не витрачаючи купу грошей – поради дизайнерки

Усі ми хочемо, щоб наші домівки справляли гарне враження – виглядали красиво та вишукано. І на це не потрібно витрачати багато грошей, щоб створити розкішну атмосферу. Важливо знати, де витрачати гроші, а де економити.

Креативна директорка студії дизайну Лаура Хамметт поділилася з Independent власними лайфгаками, як зробити свою оселю красивою за невелику суму. Вона розповіла, як зробити, щоб ваш дім виглядав так, ніби ви витратили набагато більше грошей, ніж є насправді.

“Зазвичай я починаю з базової колірної схеми багатошарових нейтральних кольорів, включаючи відтінки слонової кістки, бежевого, бронзового і навіть іржі, коричневого та темно-синього кольорів, щоб створити глибину. Ці відтінки задають тон вишуканості та спокою”, – каже Хаммет.

Дизайнерка радить додавати в інтер’єр пледи з кашеміру або альпаки, подушки та вовняні килими, щоб додати тепла та м’якості. Слід віддати перевагу речам, до яких ви часто торкаєтеся, переконавшись, що матеріали приємні на дотик.

Фото Лора Хамметт / Independent

“Тоді зробіть акцент металіком – шагрень, патиновані фасади, елементи з органічного дерева або видувного скла вручну. Вони додають нотку гламурного відбиття світла та тактильного інтересу”, – зазначає екпертка з дизайну.

Хаммет радить не економити гроші на шторах та вікнах, бо вони є дуже важливими в інтер’єрі. Також варто витратитися на високоякісний вовняний або шовковий килим для вітальні, адже він прослужить усе життя і красиво об’єднає меблі.

Водночас, вона радить зекономити на меблях, які рідше використовуються. Хамметт радить не заставляти житло багатьма меблями, і натомість обирати антикварні меблі на різних сайтах, які, за її словами, не є дорогими.

“Однією з найбільших причин недорогого вигляду є безлад і надлишок дрібних аксесуарів низької якості. Важливо ретельно організувати свій простір і уникати надмірного декорування”, – радить вона.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Скандал в Угорщині: Орбан відреагував на заяву про марність захисту країни

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував припущення свого помічника Балажа Орбана про те, що країні було б краще,…

7 хв. ago

Мера Нью-Йорка звинувачено у кримінальних злочинах – NYT

Мер Нью-Йорк Ерік Адамс стане першим чинним чиновником на цій посаді, якого притягають до кримінальної відповідальності. Про…

10 хв. ago

Катар став першою арабською країною, яка отримає безвізовий режим із США

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Н. Майоркас, консультуючись із держсекретарем Ентоні Дж. Блінкеном, включив Катар до Програми безвізового режиму.…

13 хв. ago

Українка спробувала ввезти до Польщі сотні тисяч євро і доларів готівкою (фото)

Польські митники виявили на залізничній ділянці Перемишль – Медика незаконне перевезення великої суми незадекларованої готівки. Так,…

16 хв. ago

За секунду до. Учені показали, як великий ураган Хелен готується вийти на узбережжя (відео)

NASA відстежувало наближення урагану Хелен до східного узбережжя Флориди, коли він готувався вийти на сушу…

19 хв. ago

Перші серйозні ознаки осені: синоптикиня озвучила прогноз погоди на вихідні

В останні вихідні вересня фіксуватимуться перші серйозні ознаки осінньої погоди. Водночас похолодання наздожене не всі регіони.…

24 хв. ago