Чому не можна зберігати яйця на дверцятах холодильника?

Експерт Джадд Кларк (Judd Clarke) розповів, що найкращий варіант для тривалого зберігання курячих яєць – це холодильник, але він не радить класти їх у спеціальний лоток, який зазвичай стоїть на дверцятах. За словами знавця, це масова помилка, пише видання  Express .

“У холодильнику яйця можуть зберігатися на 4-5 тижнів довше, оскільки прохолодні умови забезпечують свіжість та перешкоджають розмноженню бактерій, зокрема сальмонели”, – пояснює Кларк.

За його словами, зберігати цей популярний продукт за кімнатної температури також можливо, але треба пам’ятати, що термін його придатності скоротиться на 1-2 тижні.

Джадд каже, що секрет тривалого зберігання яєць полягає у підтримці стабільної температури, щоб уникнути утворення конденсату, який може сприяти проникненню бактерій через шкаралупу.

“Коливання температури призводять до зволоження, створюючи сприятливе середовище для бактерій і ризику забруднення. Зміна температури може викликати стиснення та розширення шкаралупи, це послаблює її і збільшує ризик зараження. Саме тому важливо підтримувати постійну температуру після того, як ви принесли яйця додому, щоб гарантувати , що вони безпечні для споживання», – додає він.

Відповідь здається очевидною, але насправді це не так. Зокрема, експерт не радить класти яйця у дверцята холодильника.

“Це місце, де температура постійно змінюється: дверцята відчиняються і зачиняються. Якщо у вашому холодильнику є спеціальний лоток на полиці, то краще ігноруйте його. Найкраще зберігати яйця в оригінальній упаковці з супермаркету, яка не тільки захищає яйця від пошкоджень, а й вказує на термін придатності”, – рекомендує Кларк.

Він переконаний, що ідеальним місцем для цього продукту є середня полиця холодильника, оскільки там підтримується стабільніша температура та рівень вологості.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Мера Нью-Йорка звинувачено у кримінальних злочинах – NYT

Мер Нью-Йорк Ерік Адамс стане першим чинним чиновником на цій посаді, якого притягають до кримінальної відповідальності. Про…

1 хв. ago

Катар став першою арабською країною, яка отримає безвізовий режим із США

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Н. Майоркас, консультуючись із держсекретарем Ентоні Дж. Блінкеном, включив Катар до Програми безвізового режиму.…

4 хв. ago

Українка спробувала ввезти до Польщі сотні тисяч євро і доларів готівкою (фото)

Польські митники виявили на залізничній ділянці Перемишль – Медика незаконне перевезення великої суми незадекларованої готівки. Так,…

7 хв. ago

За секунду до. Учені показали, як великий ураган Хелен готується вийти на узбережжя (відео)

NASA відстежувало наближення урагану Хелен до східного узбережжя Флориди, коли він готувався вийти на сушу…

9 хв. ago

Перші серйозні ознаки осені: синоптикиня озвучила прогноз погоди на вихідні

В останні вихідні вересня фіксуватимуться перші серйозні ознаки осінньої погоди. Водночас похолодання наздожене не всі регіони.…

15 хв. ago

Всім охочим пропонують $16 000 за переїзд у райський куточок в Іспанії (фото)

У затишній долині Амброз, що в Іспанії, всім охочим пропонують $16 тисяч за переїзд, аби відродити цей…

17 хв. ago