7 речей, які в жодному разі не можна прати в машинці: запам’ятайте цей список

Розповідаємо, які речі не варто класти до пральної машини, їх краще прати вручну або віднести до хімчистки.

Які речі не можна прати в машинці

  • Шкіряний одяг. Шкіру не можна прати в машинці, адже механічна дія барабану негативно вплине на її якість. Після такого прання шкіряний одяг може зсохнутися й потріскатися, втратить свій колір і форму.  Для чищення шкіри є спеціальні засоби, ще можна скористатися послугами хімчистки.
  • Подушки на основі ортопедичної піни. Після прання піна просто подрібниться, особливо після увімкнення режиму віджимання. Перш ніж класти подушку до барабана, обов’язково вивчіть бирку, на якій зазначена вся необхідна інформація щодо прання і догляду за подушкою. Таку річ краще прати вручну з додаванням засобу для прання, який легко вимивається.
  • Бейсболки та кепки. Ці головні убори мають каркас, який під час прання може погнутися і втратити свою первозданну форму. Тому кепки треба прати руками й не віджимати, а дати воді просто стекти.
  • Одяг з прикрасами. Одяг з бісером, блискітками або камінцями категорично не можна прати в машинці. По-перше, після такого прання речі можуть втратити частину прикрас. По-друге, цей декор може чіплятися за барабан, відриватися та потрапляти в сам механізм пральної машини, що негативно позначиться на її роботі. Фахівці рекомендують прати такий одяг у теплій воді з попереднім замочуванням.
  • Бюстгальтери. Застібки виробу можуть чіплятися за барабан і тим самим пошкодити його. До того ж бюстгальтер після інтенсивного прання втратить свою форму, може зіпсуватися мереживо чи тендітна атласна тканина. Експерти рекомендують придбати спеціальний мішок для прання таких виробів або класти їх до наволочки.
  • Кашемірові та вовняні светри. Такі речі треба прати доволі обережно, адже вони після інтенсивного прання втрачають не лише форму й колір, а також можуть зменшитися в кілька разів. Вовняні та кашемірові светри краще прати вручну, попередньо замочивши у воді з м’яким пральним засобом.
  • Оксамитове та замшеве вбрання. Цей одяг рекомендовано відносити до хімчистки. Так ви зможете зберегти його ошатність і щільну ворсисту текстуру. Експерти не радять користуватися праскою, щоб розгладити складки на таких речах. Краще скористатися відпарювачем. Перед відпарюванням одяг треба обов’язково вивернути.
Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

2 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago