Розкіш за безцінь: ці 14 предметів варто колекціонувати

Інколи непримітні речі зі стихійних ринків коштують цілий статок, а пересічні люди про це й не здогадуються. Зайдіть у комісійний магазин, і ви відразу будете вражені кількістю таких дрібничок.

Американська письменниця та бізнес-вумен Марта Стюарт вважає, що є щонайменше 14 речей, які варто колекціонувати: від пластикових браслетів до старомодних свічників. Ось предмети, на які варто звернути увагу в комісійному магазині.

Посуд з пірекса

Пірек все ще виготовляють, але старовинний пірекс у веселковій палітрі кольорів від бірюзового до червоного, жовтого та рожевого, є фаворитом серед колекціонерів. Ці вироби часто коштують близько 50 доларів або більше, а надзвичайно рідкісні візерунки та малюнки продають за сотні й тисячі.

Кришталеві вази

Кришталь колись був обов’язковою частиною будь-якого весільного столу, але зі зміною смаків він втратив прихильність. Усі кришталеві вази та чаші, якими дорожили попередні покоління, потрапили до комісійних магазинів, де вони часто збирають пил. Однак деякі люди розуміють, що ці колись цінні речі все ще мають цінність, особливо як елемент дизайну.

“Я наповнюю кришталеві вази білими тюльпанами або білими гортензіями і розставляю їх по всьому будинку, особливо в таких неочікуваних місцях, як основна ванна кімната, пральня та коридори”, – каже Кейлі Сміт, засновник Kaylee Taylor Interiors . “Я колекціоную високі, але вузькі вази, тому що їм потрібно лише кілька стебел, щоб виглядати повноцінними та додавати простору життя”.

Бакеліт

Бакеліт – це пластикова смола, яка використовувалася на початку 1900-х років для виготовлення будь-чого – від предметів для дому до ювелірних виробів, але найбільше він відомий своїми легендарними браслетами. Ці масивні та барвисті браслети сьогодні користуються популярністю. Рідкісні вироби з бакеліту можна продати за сотні, а в деяких випадках і за тисячі доларів.

Жадеїт

Освіжаючий весняно-зелений колір жадеїту вперше став популярним у 1940-х роках, коли популярність таких брендів, як Fire-King і McKee, зросла. Ціни на вироби сягають 500 доларів і більше, хоча час від часу ви можете знайти чиюсь викинуту колекцію в комісійному магазині. 

Латунні свічники

Якщо ви купуєте міцний латунний свічник новий або навіть в антикварному магазині, ви можете витратити невелику суму. Навіть керамічні чи скляні свічники можуть коштували значно більше. Але згодом ці вироби дорожчають. 

Карнавальне скло

Мерехтіння карнавального скла не сплутати ні з чим іншим. Це унікальне веселкове скло, яке зазвичай трапляється в помаранчевих і рідше в бірюзових і зелених відтінках, виготовлялося протягом першої половини 20 століття. Зараз рідкісне карнавальне скло продається на аукціоні за тисячі, а іноді й сотні тисяч доларів. У комісійних магазинах часто є купа карнавальних скляних ваз, мисок, скляного посуду та навіть тарілок, хоча недавнє повернення популярності ускладнює пошук.

Бамбук і ротанг

Ці вироби додають чудової текстури простору, тому колекціонери завжди купують плетені лампи та абажури, бамбукові або плетені підноси для сервірування, невеликі бамбукові ящики та підставки для рослин. Деякі предмети можуть бути досить цінними.

Коли ви дивитесь на ці предмети, які часто датуються серединою століття, переконайтеся, що натуральні матеріали все ще в хорошому стані або в можуть бути відреставровані. 

Кераміка ручної роботи

Якщо ви в комісійному магазині шукаєте керамічний виріб, щоб додати до свого декору, переверніть його, щоб побачити, хто його зробив. Щось, зроблене вручну, має історію та приносить цінність, навіть якщо вона не перекладається безпосередньо на долари.

Якщо ви знайшли підпис, або шматок кераміки ручної роботи, це бути цінним у понад тисячу доларів.

Дерев’яний декор

Дерев’яні предмети декору досить легко знайти, і це простий спосіб надати вінтажної теплоти та характеру у простір. Дерев’яні вироби можуть бути особливо цінними, якщо вони зроблені вручну або виготовлені зі старої деревини.

Розвілльська кераміка

Розвілльська кераміка виготовлялася з 1890 по 1954 рік у Розвіллі, штат Огайо. Сьогодні деякі вироби коштують сотні і навіть тисячі доларів. Стилі дуже різноманітні, але їх можна впізнати завдяки синьому позначенню внизу. Серед найпопулярніших —-класична губка, яку досі можна знайти в комісійних магазинах.

Срібні декоративні та сервірувальні елементи

Хоча нове срібло надзвичайно дороге, срібло, яке потрапило до комісійного магазину, може мати таку ж ціну, як столовий посуд із нержавіючої сталі, особливо якщо комісійний магазин не розуміє, що це срібло. Кілька повних сервізів – це найкраща знахідка, але навіть довільний асортимент предметів стане прекрасним доповненням вашої колекції.

Позолочені рами

Рамки і рами є одним із тих предметів, які надзвичайно дорогі, але якщо ви перевірите комісійні машазини, то будете здивовані, побачивши чудові екземпляри за невелику вартість. Вінтажні та антикварні позолочені дерев’яні рами можуть продаватись до 25 000 доларів.

Вироби з мармуру та каменю

Вироби з каменю стануть цікавим акцентом вашого дому. Все, що є міцним каменем або мармуром і має певну вагу, буде мати більшу цінність, ніж легший шматок або пластикова імітація.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

3 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

3 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

3 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

3 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

3 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

4 години ago