Корисні лайфхаки: як очистити чавунну сковорідку без зайвих зусиль

Чавунна сковорідка відома своєю довговічністю і умінням створювати дуже смачні страви. Проте з часом вона покривається нагаром та іншими забрудненнями, які потребують сил, щоб їх очистити.

У цій статті ви дізнаєтесь, як почистити чавунку сковорідку без зайвих зусиль за допомогою ефективних народних методів, пише  Новини Ю.

Найпростішим та найдоступнішим засобом є сіль. Необхідно насипати на дно сковорідки сіль десь приблизно завтовшки 1 сантиметр. Після цього поставити на вогонь та нагрівати цю суміш приблизно протягом 10 хвилин. Далі вимкніть плиту, нехай сіль охолоне, а потім видаліть її щіткою. При необхідності цю процедуру варто повторити.

Наступний не менш дієвий засіб – це оцет. Він допоможе позбутися нагару та іржі. Для цього за допомогою каструлі нагрійте оцет до стану кипіння. Далі перелийте його у брудну сковорідку та залиште приблизно на одну годину. Після витримки часу обробіть ємність за допомогою щітки або жорсткої губки та промийте проточною водою всі залишки.

Ще одним хорошим способом очищення є використання соди. Для приготування засобу очищення перемішайте воду з содою, щоб утворилась “кашка”. Нанесіть цю суміш на поверхню для очищення та залиште приблизно на 30 хвилин. Останнім кроком буде видалення залишків за допомогою щітки або жорсткої губки та промивання сковорідки під водою.

Також дуже незвичним, проте дієвим засобом є пісок. Треба на дно сковорідки насипати пісок завтовшки близько 1 сантиметра. Після цього слід нагрівати сковорідку на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, при цьому постійно перемішуючи пісок. Далі необхідно дати піску охолонути та видалити його щіткою. Вкінці промийте сковорідку водою.

Ще одним несподіваним, але ефективним засобом є зубна паста. На забруднені ділянки нанесіть зубну пасту та залиште її на 15-20 хвилин. Видаліть решти губкою та промийте водою.

Таким чином, повернути чавунній сковорідці її початковий вигляд цілком можливо. Застосування таких народних засобів, як сіль, оцет, сода, пісок та зубна паста, є найбільш ефективними та економними методами, які повернуть вашій пательні осліплюючий блиск. Спробуйте та переконайтесь у цьому самі!

Лисенко Катерина

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

18 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

27 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

34 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

39 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

45 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

56 хв. ago