Корисні лайфхаки: як очистити чавунну сковорідку без зайвих зусиль

Чавунна сковорідка відома своєю довговічністю і умінням створювати дуже смачні страви. Проте з часом вона покривається нагаром та іншими забрудненнями, які потребують сил, щоб їх очистити.

У цій статті ви дізнаєтесь, як почистити чавунку сковорідку без зайвих зусиль за допомогою ефективних народних методів, пише  Новини Ю.

Найпростішим та найдоступнішим засобом є сіль. Необхідно насипати на дно сковорідки сіль десь приблизно завтовшки 1 сантиметр. Після цього поставити на вогонь та нагрівати цю суміш приблизно протягом 10 хвилин. Далі вимкніть плиту, нехай сіль охолоне, а потім видаліть її щіткою. При необхідності цю процедуру варто повторити.

Наступний не менш дієвий засіб – це оцет. Він допоможе позбутися нагару та іржі. Для цього за допомогою каструлі нагрійте оцет до стану кипіння. Далі перелийте його у брудну сковорідку та залиште приблизно на одну годину. Після витримки часу обробіть ємність за допомогою щітки або жорсткої губки та промийте проточною водою всі залишки.

Ще одним хорошим способом очищення є використання соди. Для приготування засобу очищення перемішайте воду з содою, щоб утворилась “кашка”. Нанесіть цю суміш на поверхню для очищення та залиште приблизно на 30 хвилин. Останнім кроком буде видалення залишків за допомогою щітки або жорсткої губки та промивання сковорідки під водою.

Також дуже незвичним, проте дієвим засобом є пісок. Треба на дно сковорідки насипати пісок завтовшки близько 1 сантиметра. Після цього слід нагрівати сковорідку на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, при цьому постійно перемішуючи пісок. Далі необхідно дати піску охолонути та видалити його щіткою. Вкінці промийте сковорідку водою.

Ще одним несподіваним, але ефективним засобом є зубна паста. На забруднені ділянки нанесіть зубну пасту та залиште її на 15-20 хвилин. Видаліть решти губкою та промийте водою.

Таким чином, повернути чавунній сковорідці її початковий вигляд цілком можливо. Застосування таких народних засобів, як сіль, оцет, сода, пісок та зубна паста, є найбільш ефективними та економними методами, які повернуть вашій пательні осліплюючий блиск. Спробуйте та переконайтесь у цьому самі!

Лисенко Катерина

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago