Як виростити імбир на підвіконні: корисні поради

Вирощування імбиру вдома на підвіконні - це захоплюючий процес, який дозволяє мати свіжий корінь імбиру під рукою для використання в кулінарії та для його корисних властивостей.

Ось деякі корисні поради, як виростити імбир на підвіконні, пише Експерт:

  1. Вибір кореня імбиру: Почніть з вибору свіжого кореня імбиру в супермаркеті або органічному магазині. Оберіть корінь з великою кількістю бруньок (очей), оскільки вони будуть виростати нові пагони.
  2. Підготовка кореня: Замочіть корінь імбиру в теплій воді на декілька годин або протягом ночі. Це допоможе активувати зародкові бруньки.
  3. Підготовка контейнера: Використовуйте широкий і глибокий горщик з добрим дренажем. Належне дренажне отвір дозволить уникнути переуволювання ґрунту.
  4. Використання поживного ґрунту: Наповніть горщик поживним ґрунтом для овочів або спеціальним ґрунтом для кімнатних рослин.
  5. Посадка кореня імбиру: Посадіть корінь імбиру з бруньками вглиб на 2-3 см. Залийте ґрунт добре, але не переуволюйте.
  6. Умови вирощування: Розмістіть горщик з імбиром на світлому місці, де він отримуватиме досить світла, але не прямого сонячного проміння. Температура повітря повинна бути теплою, близько 20-25°C.
  7. Полив: Поливайте рослину помірно, тримаючи ґрунт вологим, але не переволоженим. Імбир любить вологу, але не терпить застою води.
  8. Догляд: Підживлюйте імбир органічними добривами для овочів час від часу, щоб забезпечити йому достатні поживні речовини.
  9. Збір імбиру: Імбир можна почати використовувати через кілька місяців після посадки, коли кореневі пагони виростуть і стануть достатньо великими.

Вирощування імбиру на підвіконні – це захоплюючий процес, який дозволяє насолоджуватися свіжим імбиром прямо з власного домівки. Спробуйте цю корисну і цікаву кулінарну пригоду!

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

24 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

25 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

27 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

37 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

39 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

41 хв. ago