Назвали “найгірший колір” фарби для кімнати

Вибір ідеального відтінку для інтер’єру може бути складним завданням, адже власники часто прагнуть додати кімнаті свіжості, легкості та позитивної атмосфери.

Однак деякі кольори можуть мати протилежний ефект, роблячи простір тісним, похмурим і навіть неприємним для перебування.

Експерти з The Good Painter визначили “найгірші” відтінки, які можуть викликати головний біль, напруження очей або відчуття голоду, передає Express.

Зокрема, червоний вважається одним із найгірших варіантів для стін через його яскравість і драматичність, що може зробити кімнату “незручною” та “агресивною”.

“Він нагріває невелику кімнату і може здаватися занадто перевантаженим, створюючи неприємне і незручне відчуття. Сприйняття червоного кольору часто залежить від його інтенсивності. Яскравий червоний може здаватися агресивним, викликати головний біль і зменшувати приміщення, в той час, як приглушений червоний робить кімнату більш енергійною і гостинною”, – зазначають експерти.

Ось кольори, над якими, на думку експертів, варто подумати двічі.

Блискучий білий

Хоча білий – звичний колір для домовласників, фарбування стін у білосніжний часто не є гарною ідеєю.

“Він робить кімнати коробчастими і прісними, а також робить тіні і кути більш помітними, чого ви хочете уникнути”, – кажуть експерти. Яскраво-білий також може створювати неспокійне відчуття, яке багато хто відчуває в лікарнях, що не є особливо приємним”, – вказують вони.

Замість цього обирайте білосніжний колір, щоб збалансувати простір.

Яскраво-помаранчевий і жовтий

Помаранчевий і жовтий – модні кольори, а яскраво-жовтий – колір року за версією Dulux у 2025 році.

Однак, подумайте двічі, чи варто фарбувати стіни в такий сміливий колір.

“Яскраві кольори, як правило, відвертають увагу від меблів та аксесуарів і часто здаються загрозливими та тривожними. Хоча для дитячої кімнати вони є життєрадісними та веселими, у невеликих приміщеннях вони можуть швидко призвести до виснаження та перенапруження очей.

Експерти також зазначають, що жовтий колір часто використовується як маркетинговий інструмент у закладах швидкого харчування, оскільки вважається, що він стимулює апетит.

Неправильні нейтральні кольори

Щодо нейтральних кольорів, фахівці попереджають, що неправильний вибір може суттєво вплинути на вигляд кімнати. Важливо враховувати природне освітлення, розташування приміщення та його оточення при виборі відтінків нейтральних кольорів.

“Нейтральні кольори – це багате поєднання інших кольорів з рожевими, помаранчевими, блакитними та зеленими відтінками, які можуть конфліктувати з обраними вами предметами інтер’єру, меблями та аксесуарами. Вони також є найскладнішими для вибору при фарбуванні та декоруванні”.

Перед фарбуванням радять тестувати зразки фарби, щоб знайти оптимальний відтінок для вашої кімнати.

Модні кольори

Хоча вибір популярних відтінків може виглядати привабливо, це може виявитися невдалим рішенням у довгостроковій перспективі.

“Дивлячись на зображення красивих інтер’єрів у соціальних мережах та Pinterest, можна заплутатися, адже важко сказати, чи справді ви любите той, чи інший колір, чи це просто тому, що ви бачили його всюди. Тенденції швидко змінюються; чи справді ви любите цей колір і чи готові провести з ним роки?”, – резюмують фахівці.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Українців можуть примусово позбавити прав на свою ж землю: що задумали “слуги народу”

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про врегулювання примусового тимчасового позбавлення права користування землею для будівництва об'єктів…

2 хв. ago

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних…

11 хв. ago

Ув’язнені зможуть законно виїжджати з колоній: Кабмін схвалив проєкт закону

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким ув’язненим можуть дозволити на певний…

19 хв. ago

Літатимуть без пілотів: у США вертольоти Black Hawk отримають “роботизований мозок”

Компанія Sikorsky, що входить до складу Lockheed Martin, отримала грант у розмірі 6 мільйонів доларів…

29 хв. ago

Обрали новий еталон чоловічої краси: як виглядає найпривабливіший чоловік у світі

34-річний британський актор Аарон Тейлор-Джонсон, який активно розглядається як потенційний кандидат на роль Джеймса Бонда,…

46 хв. ago

Розлючена Кейт Міддлтон поставила ультиматум принцу Вільяму на початку стосунків

Кейт Міддлтон висунула принцу Вільяму ультиматум після "неприйнятної" поведінки. Про це пише Mirror. Їхня історія кохання почалася…

52 хв. ago