Як дізнатись, що кавун дозрів: секрети дачників

Літо – час насолоджуватися свіжими фруктами та ягодами, і кавун займає одне з перших місць у списку літніх ласощів. Але як бути впевненим, що кавун, який ви обираєте, справді дозрів і готовий до споживання?

Є кілька простих способів визначити стиглість цього смачного плоду, пише Експерт.

1. Зовнішній вигляд:

  • Колір шкірки: Дозрілий кавун має насичений зелений колір зі смугами, які чітко контрастують між собою. Важливо звернути увагу на “земляну пляму” – місце, де кавун лежав на землі. У стиглого кавуна вона має жовтуватий або кремовий відтінок.
  • Блискуча шкірка: Якщо поверхня кавуна гладка і блискуча, це ознака стиглості. Матовий колір може вказувати на недозрілість.

2. Звук при постукуванні:

  • Постукайте по кавуну. Якщо звук глухий і низький, то кавун, ймовірно, дозрів. Якщо ж звук дзвінкий і високий, плід може бути недозрілим.

3. Вага:

  • Візьміть кавун у руки. Стиглий кавун завжди буде важчим, ніж здається на вигляд. Це свідчить про те, що всередині плід наповнений соком.

4. Форма та розмір:

  • Ідеальний кавун має правильну овальну або круглу форму. Якщо плід деформований, це може бути ознакою того, що він зростав у несприятливих умовах і, ймовірно, не досяг повної стиглості.

5. Стан “хвостика”:

  • Перевірте “хвостик” кавуна. Якщо він сухий і зів’ялий, це знак, що кавун дозрів на полі. Зелений хвостик вказує на те, що плід був зірваний до того, як повністю дозрів.

Використовуючи ці поради, ви зможете легко обрати стиглий і смачний кавун, який стане ідеальним десертом у спекотний літній день.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

4 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

6 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

23 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

30 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

35 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

40 хв. ago