“Творить дива”: експерт назвав натуральний засіб, який врятує білі шкарпетки

Прання – це клопітка справа, якщо ви намагаєтеся зберегти первозданний вигляд, особливо коли йдеться про білі шкарпетки. Білі шкарпетки сумно відомі тим, що на них видно всі плями і розводи, тому вони швидко знебарвлюються, тьмяніють і втрачають колір.

Генрі Лі, фахівець із прання з Monfoot Socks, у коментарі Express розповів про кухонний засіб, який може стати “лицарем у сяючих обладунках” для вашої білизни.

“Лимонний сік, що має природні відбілювальні властивості, може творити чудеса у відбілюванні ваших шкарпеток під час кип’ятіння”, – зазначив експерт.

Лимонний сік, можливо, і не є основним засобом для прання, але його кислота просто незамінна для боротьби з брудом, через який шкарпетки набули непривабливого жовтого або сірого відтінку. Багато хто потрапляє в пастку відбілювача, намагаючись повернути білизні колишню славу, але він може бути немилосердним до тканин, часто залишаючи після себе жовтий відтінок, а не сяючу білизну.

М’яка, але потужна лимонна кислота, що міститься в апельсинах, лаймах і лимонах, не тільки впорається з забрудненнями, а й подбає про тканину, надаючи їй яскравості та знищуючи плями.

Спочатку опустіть брудні білі шкарпетки в раковину або посудину, наполовину заповнену теплою водою, щоб знищити бруд, що в’ївся, і підготувати їх до пікантного чищення. Потім увімкніть чайник, видавіть у нього велику кількість лимонного соку і доведіть воду до кипіння.

Додайте киплячу цитрусову суміш у контейнер і дайте шкарпеткам настоятися в терпкій заварці щонайменше дві години, але можна залишити їх і на довший термін.

“Тепло в поєднанні з лимонним соком виводить плями і повертає шкарпеткам яскравість”, – зазначив Лі.

Після замочування дістаньте шкарпетки з лимонної ванни і покладіть їх у пральну машину на стандартний режим віджимання. Ви навіть можете помітити, що вони стали білішими, ніж до прання.

Висушіть шкарпетки на сонці, бо блискучі промені посилять магію лимона в так званому фотознебарвленні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

5 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

17 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

31 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

43 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

53 хв. ago

“Послам приготуватися?”: Безугла проситься до комітету Ради з зовнішньої політики

Народна депутатка Мар'яна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони…

1 годину ago