Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

Шафа переповнена одягом, а одягнути немає що? Ви будете здивовані тим, що ховається між вашими полицями після ретельної ревізії. 

Як звільнити місце в шафі та позбутися хаосу – розповідаємо далі.

Розберіть шафу

Спершу варто повністю звільнити гарбероб та дістати все зі шафи. Після цього зробіть прибирання на полицях і протріть всі поверхні.

Сортування одягу

Варто розділити одяг на актуальний та той, якого ви готові позбутися. Розділіть усе, що хочете зберігати у шафі, на групи. Наприклад: окремо джинси, окремо сукні, окремо футболки та топи, окремо светри.

Речі можна розкладати по кольорах або використовувати спеціальні тканинні короби з табличками.

Вішаки та органайзери

Масивні вішаки займають забагато простору і відволікають увагу від одягу. Замість цього використовуйте вузькі, в ідеалі – одинакові. Це створює більше простору і охайніше виглядає.

Шафа з одягом / Фото: Unsplash

У пригоді стануть і органайзери, які можна легко встановити на внутрішній стороні дверцят шафи. Вони підходять для невеликих предметів одягу – нижньої білизни, наприклад.

Також можна втсановити підвісні відділення на внутрішній стороні дверей шафи, які підходять для невеликих предметів одягу: спідньої білизни, купальників, шкарпеток, шарфів та колготок.

Створіть цифровий архів

Для цього потрібно сфотографувати кожен предмет одягу, який хочете мати у своєму архіві та зберегти його у спеціально створеній папці.

Як навести порядок в шафі / Фото: pixabay.com

Потім можна обережно розкласти одяг по коробках і розсортувати за категоріями “весна/літо”, “осінь/зима” і зберігати в підвалі або на горищі.

Завдяки цифровізації вам буде легко запам’ятати старі предмети одягу в майбутньому і знайти їх знову, коли вони вам знадобляться.

Коломієць Надія

Recent Posts

Мати двох дітей із рідкісним “захворюванням вампіра” може померти, якщо з’їсть часник (фото)

У серпні 2023 року у 32-річної Фенікс Найтінгейл діагностували гостру переміжну порфірію. Тобто жінка може померти,…

46 секунд ago

Південна Корея вперше за довгий час запустила ракету Taurus: деталі випробувань

Військово-повітряні сили Південної Кореї завершили навчання, провівши випробувальний пуск ракети дальнього радіусу дії класу "повітря-поверхня"…

9 хв. ago

Арестович обіцяє новий наступ Росії по всьому фронту найближчими днями

РФ розпочне стратегічний наступ по всьому фронту вже найближчими днями. Таку думку висловив у своєму…

19 хв. ago

Спікер Палати представників Джонсон заявив, що більше не хоче фінансувати Україну

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон "не має апетиту" до продовження американської підтримки України. Такую заяву…

27 хв. ago

Підводний монстр: чоловік спіймав величезного сома, якого ще “не бачив світ” (фото)

43-річний Якуб Вагнер, відомий за серіалом "Fish Warrior" на каналі National Geographic, спіймав в озері гігантського 2,64-метрового…

36 хв. ago

Субсидії під загрозою: кому і чому можуть припинити виплати

Міністерство соціальної політики України оголосило про зміни у системі виплат субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.…

45 хв. ago