Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

Шафа переповнена одягом, а одягнути немає що? Ви будете здивовані тим, що ховається між вашими полицями після ретельної ревізії. 

Як звільнити місце в шафі та позбутися хаосу – розповідаємо далі.

Розберіть шафу

Спершу варто повністю звільнити гарбероб та дістати все зі шафи. Після цього зробіть прибирання на полицях і протріть всі поверхні.

Сортування одягу

Варто розділити одяг на актуальний та той, якого ви готові позбутися. Розділіть усе, що хочете зберігати у шафі, на групи. Наприклад: окремо джинси, окремо сукні, окремо футболки та топи, окремо светри.

Речі можна розкладати по кольорах або використовувати спеціальні тканинні короби з табличками.

Вішаки та органайзери

Масивні вішаки займають забагато простору і відволікають увагу від одягу. Замість цього використовуйте вузькі, в ідеалі – одинакові. Це створює більше простору і охайніше виглядає.

Шафа з одягом / Фото: Unsplash

У пригоді стануть і органайзери, які можна легко встановити на внутрішній стороні дверцят шафи. Вони підходять для невеликих предметів одягу – нижньої білизни, наприклад.

Також можна втсановити підвісні відділення на внутрішній стороні дверей шафи, які підходять для невеликих предметів одягу: спідньої білизни, купальників, шкарпеток, шарфів та колготок.

Створіть цифровий архів

Для цього потрібно сфотографувати кожен предмет одягу, який хочете мати у своєму архіві та зберегти його у спеціально створеній папці.

Як навести порядок в шафі / Фото: pixabay.com

Потім можна обережно розкласти одяг по коробках і розсортувати за категоріями “весна/літо”, “осінь/зима” і зберігати в підвалі або на горищі.

Завдяки цифровізації вам буде легко запам’ятати старі предмети одягу в майбутньому і знайти їх знову, коли вони вам знадобляться.

Коломієць Надія

Recent Posts

Пенсія відкладається: хто не вийде на заслужений відпочинок раніше 65 років

Пенсійний вік в Україні – 60 років як для чоловіків, так і для жінок. Проте…

7 хв. ago

Умєрову призначили двох нових заступників: один з них керував обороною Харкова

Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив двох нових заступників очільника оборонного відомства. Як повідомили у…

15 хв. ago

Нардеп Железняк пояснив, як українці платитимуть військовий збір за жовтень

В Україні зростання військового збору передбачено у прийнятому Верховною радою 10 жовтня законопроєкті №11416-д щодо підвищення…

27 хв. ago

Зеленський подарував Папі Римському картину про різанину у Бучі

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня відвідав Ватикан для зустрічі з Папою Римським Франциском. Це візит став…

35 хв. ago

Вбивство Фаріон: слідство перевіряє причетність “невстановлених осіб” до злочину

Слідчі поліції Львівської області отримали доступ до 291 номера мобільних операторів у межах кримінального провадження за фактом вбивства…

44 хв. ago

Ухилянтам суттєво знизять штрафи: головне вчасно одуматися

У Верховній Раді України зареєстровано новий законопроєкт, що передбачає значне зниження штрафів для військовозобов'язаних, які…

50 хв. ago