Вчені з Національної дослідницької ради Італії запропонували свій рецепт варених яєць. За їхніми словами, за 32 хвилини поетапного приготування жовток стане дуже м’яким, а білок досягне консистенції, схожої на яйця су-вид, пише «Ніж» .
Правильне приготування яєць – особлива майстерність, так як білок і жовток тверднуть за різних температур. Щоб яйце не переварилося, шеф-кухарі вдаються до різних хитрощів. Наприклад, готують їх методом «су-вид»: яйця поміщають у пакет і близько години гріють на водяній бані. Як наслідок, жовток і білок мають схожу кремову структуру.
Команда фізиків стверджує, що яйця су-вид недостатньо хороші через зміну текстури і зниження поживної цінності продукту. Щоб «винайти» альтернативний рецепт, вони використовували програму, що моделює обчислювальну гідродинаміку. Вчені збільшували час і температуру варіння, порівнюючи ступінь готовності жовтків та білків за різних методів приготування. Здається, дослідникам вдалося знайти ідеальний спосіб варіння яєць і назвали його «періодично приготуванням».
Отже, яйця занурюють у киплячу воду дві хвилини, потім перекладають у миску ще дві хвилини. Події потрібно повторити 8 разів, а весь процес займе 32 хвилини. Готове яйце вийде щільним зовні та м’яким усередині.
У Міністерстві освіти та науки України зробили гучну заяву щодо мобілізації студентів. Міністр освіти Оксен…
Чи може продаж квартири або автомобіля позбавити внутрішньо переміщену особу державної допомоги? На це запитання…
Оператор мобільного зв’язку Київстар повідомив, що з 25 червня 2025 року припиняє підключення до дев’яти…
Нафтогаз України офіційно оголосив, що з 1 вересня 2025 року ціна на газ для населення…
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про оновлення мобілізаційного процесу та необхідність змін у…
Після періоду похолодання та опадів в Україну повернеться аномальна спека. За прогнозами Українського гідрометцентру, вже…