Вчені з Національної дослідницької ради Італії запропонували свій рецепт варених яєць. За їхніми словами, за 32 хвилини поетапного приготування жовток стане дуже м’яким, а білок досягне консистенції, схожої на яйця су-вид, пише «Ніж» .
Правильне приготування яєць – особлива майстерність, так як білок і жовток тверднуть за різних температур. Щоб яйце не переварилося, шеф-кухарі вдаються до різних хитрощів. Наприклад, готують їх методом «су-вид»: яйця поміщають у пакет і близько години гріють на водяній бані. Як наслідок, жовток і білок мають схожу кремову структуру.
Команда фізиків стверджує, що яйця су-вид недостатньо хороші через зміну текстури і зниження поживної цінності продукту. Щоб «винайти» альтернативний рецепт, вони використовували програму, що моделює обчислювальну гідродинаміку. Вчені збільшували час і температуру варіння, порівнюючи ступінь готовності жовтків та білків за різних методів приготування. Здається, дослідникам вдалося знайти ідеальний спосіб варіння яєць і назвали його «періодично приготуванням».
Отже, яйця занурюють у киплячу воду дві хвилини, потім перекладають у миску ще дві хвилини. Події потрібно повторити 8 разів, а весь процес займе 32 хвилини. Готове яйце вийде щільним зовні та м’яким усередині.
Правитель Китаю Сі Цзіньпін наказав своїм збройним силам бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027…
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що нібито не хоче війни, але має чим відповісти у…
Влада Литви та Латвії відмовилась надати дозвіл для пропуску через свій повітряний простір літака із…
В Україні діє законодавча заборона на публічне відтворення російськомовного контенту, і тепер навіть слухання російської…
Індія таки здійснила обстріл Пакистану. Згідно з інформацією індійських військових, "Операція Сіндур" має на меті знищення…
У вівторок, 6 травня, територією Російської Федерації курсують безпілотні літальні апарати, частина з них долітає…