Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під воду все: яйця, овочі, фрукти, м’ясо, гриби…
Але, пригальмуйте. Як виявилось, не всі продукти потрібно мити. Точніше навіть деякі з них взагалі заборонено мити. Що це за продукти? Запам’ятати їх легко, адже це лише 8 позицій.
Курячі яйця покриті тонкою природною плівкою, що захищає їх від бактерій. Промиваючи яйця, ми можемо видалити цей захист, збільшуючи ризик забруднення. Якщо яйця трохи забруднені, краще акуратно протерти їх сухою тканиною.
Мити сиру курку та рибу категорично не рекомендується. Під час промивання бактерії можуть розплескатися поверхнею раковини і стільниці, збільшуючи ризик харчового отруєння. Натомість, краще відразу готувати ці продукти, а руки ретельно мити після контакту з сирим м’ясом.
Як і у випадку з куркою та рибою, мити червоне м’ясо небезпечно. Вода може прискорити поширення бактерій, особливо якщо м’ясо розмерзалося при кімнатній температурі. Якщо необхідно, краще промокнути м’ясо паперовим рушником, щоб усунути надлишки вологи.
Багато хто вважає, що промивання пасти допоможе уникнути її злипання. Насправді, крохмаль на поверхні макаронів допомагає їм краще з’єднуватися з соусом. Промиваючи макарони, ви втрачаєте цей крохмаль і погіршує смак готової страви.
Деякі люди миють цибулю перед нарізкою, але це недоцільно. Достатньо видалити верхній шар шкірки, що захищає овоч від забруднень. Миття цибулі може призвести до того, що мильна вода потрапить усередину, збільшуючи ризик отруєння.
Гриби не слід мити під водою, тому що вони легко вбирають вологу та втрачають свій смак. Щоб очистити гриби від забруднень, краще скористатися сухим рушником та акуратно протерти їх.
Упакована зелень, як правило, вже оброблена і не потребує додаткового промивання. Мити її не лише зайве, а й може призвести до того, що зелень стане млявою. Якщо зелень куплена на ринку, її краще промити, але відразу перед використанням.
Часник також не потребує промивання. Його оболонка захищає часточки, а миття може призвести до того, що часник убере воду і втратить свій аромат. Достатньо видалити верхнє лушпиння, щоб підготувати його до використання.
У п'ятницю, 22 листопада, у Росії різко послабився рубль, реагуючи на нові санкції Сполучених Штатів. Курс…
У 2024 році в Україні триває мобілізація, і багатьох цікавить, як хвороби серця та кровообігу…
Тимчасова слідча комісія з питань порушення законодавства в Міноборони та ЗСУ рік вивчала ситуацію у…
Ви думаєте, що листопад — це час для гарячого чаю та затишних пледів? А ось…
Ситуація з обстрілами та пошкодженнями АЕС в Україні викликає занепокоєння. Так, під час ворожих обстрілів…
Після удару балістичною ракетою по Україні, росіяни почали поширювати карту на якій позначили європейські міста…