Чому в машині неприємно пахне та як це виправити: поради від експертів

Часто автомобілі можуть ламатися, однак інколи машина може видавати неприємний запах, який незрозуміло, звідки виникає. Експерти організації Consumer Reports розповіли, хто є винуватцем такого запаху, пише NewsChannel5.

“Ймовірно, ви відчуваєте запах конденсату, який утворюється на випарнику всередині вашої системи опалення та охолодження. В основному, вода збирається в цій зоні і, якщо вона стоїть досить довго, то створює затхлий запах”, – пояснив експерт Майк Монтічелло.

Фахівці наголошують, що більшість води має виходити з автомобіля через дренаж випарника під днищем. Швидше за все, ви могли помічати невелику калюжу води під вашим автомобілем, проте інколи ця вода збирається у випарнику. Якщо там вода перебуває деякий час, то можуть утворитися бактерії та пліснява, які й спричиняють цей запах. 

Проте експерти зазначають, що для вирішення цієї проблеми не знадобиться візит до механіка. Спочатку потрібно перевести вентилятор на низьку потужність та відкрити вікна. Після чого візьміть дезінфекційний засіб та розпиліть його у повітрозабірник кліматичної системи. 

“Його (повітрозабірник) можна знайти біля основи лобового скла, де розташовані склоочисники. Саме звідти надходить повітря, яке потрапляє в систему опалення та охолодження”, – додає Монтічелло.

Під час роботи двигуна та вентилятора салону розпиліть очищувач з обох боків впускного вентиляційного отвору, після чого вентилятор втягне його в систему, де він вб’є бактерії та допоможе позбутися затхлого запаху. Водночас експерти рекомендують тримати вікна відчиненими, аби провітрити автомобіль. 

“Якщо у вас є салонний фільтр, вийміть його перед тим, як розпилювати дезінфекційний засіб, щоб допомогти йому пройти через систему. Можливо, саме час його замінити, адже брудний фільтр може перешкоджати оптимальному потоку повітря, а самостійна заміна може заощадити ваші гроші та час!”, – радять фахівці.

Ще одним джерелом неприємних запахів може бути люк у даху, адже з боків є невеликі дренажні отвори, які іноді забиваються, що дозволяє воді просочуватися в обшивку даху або навіть капати на сидіння. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

50 секунд ago

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

5 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

15 хв. ago

У Росії вирішили заборонити квадроберів

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…

21 хв. ago

Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати

Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…

25 хв. ago

Кабмін вигадав, як боротися з бідністю: українцям платитимуть базову соцдопомогу

Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…

35 хв. ago