Посів овочів та зелені на зиму має багато переваг. Насамперед, при осінній сівбі можна отримати вітаміни вже навесні.
Це також допомагає уникнути весняних примх погоди. Адже сходи овочів і зелені, посіяних на зиму, вже мало реагують на погодні умови, пише Gazeta.ua.
Зазвичай на зиму сіють буряк, салат, кріп, моркву, петрушку, пастернак. А також редис, щавель, крес-салат, гірчицю салатну, фенхель, цибулю-чорнушку, цибулю на ріпку та селеру.
При цьому важливо пам’ятати, що насіння має бути сухим. Замочене, набрякле або проросле насіння восени висівати не варто.
Для підзимової сівби потрібно правильно обрати ділянку. Вона має бути з легким родючим ґрунтом та добре прогріватися. Грядку готують заздалегідь, щоб земля на час сівби встигла осісти.
Якщо посіяти овочі та зелень занадто рано, насіння може швидко прорости і загинути з настанням морозів. Тому сіяти потрібно перед настанням стійких заморозків за температури повітря 2 -3 градуси.
Висівати слід приблизно на чверть більше насіння, ніж навесні. Сіють його у борозенки, поглиблюючи насіння. Після цього посіви потрібно присипати торфом, землею, а потім і сухою травою. Взимку можна нагорнути на грядку снігу.
З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом…
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про те, що його особисту ванну кімнату в Міністерстві закордонних…
Молоді жінки з індонезійських сіл стають тимчасовими дружинами іноземних туристів в обмін на щедрий "викуп".…
Якщо українці не використовують опалення, чому вони все одно повинні платити за обслуговування труб? Експертка…
Станом на кінець вересня 2024 року ціни на м'ясо в українських супермаркетах вагалися, відбиваючи зміни економічної ситуації…
Тема військово-лікарських комісій (ВЛК) залишається дуже актуальною для багатьох осіб, які підлягають призову в Україну.…