Посів овочів та зелені на зиму має багато переваг. Насамперед, при осінній сівбі можна отримати вітаміни вже навесні.
Це також допомагає уникнути весняних примх погоди. Адже сходи овочів і зелені, посіяних на зиму, вже мало реагують на погодні умови, пише Gazeta.ua.
Зазвичай на зиму сіють буряк, салат, кріп, моркву, петрушку, пастернак. А також редис, щавель, крес-салат, гірчицю салатну, фенхель, цибулю-чорнушку, цибулю на ріпку та селеру.
При цьому важливо пам’ятати, що насіння має бути сухим. Замочене, набрякле або проросле насіння восени висівати не варто.
Для підзимової сівби потрібно правильно обрати ділянку. Вона має бути з легким родючим ґрунтом та добре прогріватися. Грядку готують заздалегідь, щоб земля на час сівби встигла осісти.
Якщо посіяти овочі та зелень занадто рано, насіння може швидко прорости і загинути з настанням морозів. Тому сіяти потрібно перед настанням стійких заморозків за температури повітря 2 -3 градуси.
Висівати слід приблизно на чверть більше насіння, ніж навесні. Сіють його у борозенки, поглиблюючи насіння. Після цього посіви потрібно присипати торфом, землею, а потім і сухою травою. Взимку можна нагорнути на грядку снігу.
Після періоду похолодання та опадів в Україну повернеться аномальна спека. За прогнозами Українського гідрометцентру, вже…
В Україні до кінця 2025 року очікується зростання цін на хліб ще на 20%, що…
Іспанський острів Табарка щодня приймає до 5000 туристів, при тому що на ньому проживає лише…
У Китаї представили інноваційного гуманоїдного робота на ім’я H1, здатного самостійно виконувати більшість побутових завдань…
У ніч на 22 червня військові США здійснили масовану атаку по трьох іранських ядерних об'єктах…
В Україні запропонували запровадити новий порядок вступу до закладів вищої освіти для випускників із прифронтових…