Посів овочів та зелені на зиму має багато переваг. Насамперед, при осінній сівбі можна отримати вітаміни вже навесні.
Це також допомагає уникнути весняних примх погоди. Адже сходи овочів і зелені, посіяних на зиму, вже мало реагують на погодні умови, пише Gazeta.ua.
Зазвичай на зиму сіють буряк, салат, кріп, моркву, петрушку, пастернак. А також редис, щавель, крес-салат, гірчицю салатну, фенхель, цибулю-чорнушку, цибулю на ріпку та селеру.
При цьому важливо пам’ятати, що насіння має бути сухим. Замочене, набрякле або проросле насіння восени висівати не варто.
Для підзимової сівби потрібно правильно обрати ділянку. Вона має бути з легким родючим ґрунтом та добре прогріватися. Грядку готують заздалегідь, щоб земля на час сівби встигла осісти.
Якщо посіяти овочі та зелень занадто рано, насіння може швидко прорости і загинути з настанням морозів. Тому сіяти потрібно перед настанням стійких заморозків за температури повітря 2 -3 градуси.
Висівати слід приблизно на чверть більше насіння, ніж навесні. Сіють його у борозенки, поглиблюючи насіння. Після цього посіви потрібно присипати торфом, землею, а потім і сухою травою. Взимку можна нагорнути на грядку снігу.
Піджак - це не просто класика, а один з головних трендів 2025 року. У новому…
Військовозобов'язані громадяни України, які мають статус "обмежено придатних до військової служби", зобов'язані до 5 лютого…
Зарплата президента США вважається найвищою, хоча її сума не переглядалась вже понад декілька років. Президент…
У столичному хостелі Hostel Vshokoladi відмовилися обслуговувати групу, у складі якої був речник Військово-морських сил…
У суботу, 18 січня, правоохоронці повідомили чинному народному депутату України про підозру в організації незаконного…
Громадяни України можуть бути затримані терміном від трьох годин, якщо буде встановлено, що вони порушили…