Кава зранку здатна не лише розбудити, а й подарувати справжнє задоволення з першого ковтка.
Але чомусь в одних вона виходить “як у кав’ярні”, а в інших – гірка або водяниста. Секрет смаку криється не лише в зернах, а й у воді, ступені помелу, способі заварювання і не тільки.
Розповідаємо про чотири правила приготування якісної ароматної кави.
Цей фактор є найважливішим. Навіть якщо ви придбаєте найдорожчу кавоварку, ви не зможете приготувати в ній смачну каву з неякісних зерен. Найкраще обирати свіжообсмажені зерна (не старше 2–4 тижнів) від перевірених брендів.
Після помелу кава втрачає свій аромат за лічені хвилини, тому що ароматичні сполуки вивітрюються дуже швидко, починається окислювання жирів. Тож молоти зерна краще безпосередньо перед заварюванням напою.
Не беріть воду з-під крана, адже вона містить надлишок хлору та інших мінералів, які псують смак напою. Хоча б фільтруйте її, а краще купляйте бутильовану. Температура повинна бути не менше 90-96 градусів. Окріп робить каву надто гіркою.
Звісно, вам не потрібно бути професіональним баристою, щоб вміти заварювати смачну каву. Треба знати лише деякі нюанси, як-от правильне співвідношення води та зерен для френч-пресу або ступінь трамбування для приготування еспресо.
Іноді гості вже на порозі, а вдома — хаос. Не панікуйте! Навіть якщо часу обмаль,…
Постраждалі жителі звільнених українських територій зможуть отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни. Про це повідомило Міністерство…
У Китаї ходять чутки про швидкий відхід голови КНР Сі Цзіньпіна , який з 2012 року правив…
Кабінет міністрів прогнозує помірне зростання середньої зарплати вчителя. Через декілька років заробітна плата педагогів зросте…
У Європейському Союзі попередили Китай про наслідки підтримки війни Росії в Україні. Як пише Reuters , про…
Сьогодні вранці армія країни-агресора масовано атакувала "Шахедами" Полтаву та кілька разів влучила біля будівлі Полтавського об'єднаного міського…