Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань із застосуванням тактичної ядерної зброї може вплинути на західну підтримку України.

Як сказав Маломуж в інтерв’ю Главреду, погрози російського диктатора Володимира Путіна застосувати стратегічну ядерну зброю призвели до того, що проти нього консолідувалися США і Китай – про це і говорили на зустрічі президент США Джо Байден та лідер КНР Сі Цзіньпін. Також проти ядерної війни виступають усі країни, бо вона означатиме знищення людства.

“Шантаж Путіна провести навчання з тактичною ядерною зброєю робить ситуацію більш напруженою. І навіть Сі Цзіньпін зайняв консолідовану з Макроном [президент Франції Еммануель Макрон] позицію про неприпустимість використання тактичної та стратегічної ядерної зброї. Тобто ці загрози об’єднують не лише НАТО і Європу, а весь світ – усі проти початку ядерної війни”, – сказав Маломуж.

Генерал вважає, що Захід навряд чи злякається цього рішення Путіна і почне переглядати свої дії щодо підтримки України, бо в такому разі Путін піде далі та не зупиниться на використанні тактичної зброї, а застосує і стратегічну.

“Об’єднані зусилля всіх країн світу не допустять такого розвитку подій. Можливо, навчання Путін і проведе, тому що це шантаж, брязкання зброєю. Але навряд чи він цю зброю застосує”, – сказав Маломуж.

Також він сказав, як світ міг би “вгамувати Путіна”, якби він захотів застосувати ядерну зброю.

“[РФ не застосує ядерну зброю] Тому що світові лідери матимуть на меті вгамувати Путіна, і іншого варіанту, крім націлювання своїх стратегічних озброєнь на Росію, у них не буде. Не відреагувати Захід не зможе, тому що це призведе лише до нової агресії та проти України, і проти НАТО”, – додав Маломуж.

Як повідомляв Главред, Микола Маломуж спрогнозував, за яких умов російський диктатор Володимир Путін може потягнутися до ядерної кнопки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Мобілізаційний сплеск: у ТЦК похвалилися ефективністю своїх рейдів

Рейди, організовані територіальними центрами комплектування (ТЦК) у громадських місцях, сприяють підвищенню мобілізаційної активності та свідомості…

4 хв. ago

Тайваньські вчені створили перший у світі компактний квантовий комп’ютер

Дослідники з Тайваню оголосили про створення найменшого у світі однофотонного квантового комп’ютера, що може змінити…

12 хв. ago

В Києві організували схему втечі чоловіків до Польщі на «навчання»

У Києві правоохоронці викрили масштабну аферу, за якою місцевий мешканець пропонував послуги незаконного перетину кордону…

17 хв. ago

Росіяни створили фейковий сайт Держприкордонслужби України

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який повністю імітував дизайн і структуру офіційного вебресурсу Державної…

20 хв. ago

Людство вперше порушило глобальний колообіг води і наражає планету на кризу

Вперше в історії людство порушило колообіг води на планеті, що загрожує глобальною кризою. Відповідно до…

29 хв. ago

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

5 години ago