У Москві вже обговорюють відхід Путіна та “транзит влади”. Триматимемо кулачки

Вчора в рамках так званого “політбюро 2.0” у відеоформаті проходили консультації з дійсно важливого та непростого питання “транзиту влади”. Більшість у політбюро вважають нинішній стан справ на фронті та ситуацію, що склалася в економіці та фінансовій системі Росії, неприйнятними.

Група, що згуртувалася навколо Сергія Чемезова, вважає, що зараз найсприятливіший час для транзиту влади. Невдоволення еліт другого та третього кола “президентом”, який виглядає безпорадним на тлі вторгнення підконтрольних ЗСУ військ до Курської області, та загальний негатив, що накопичився за два з половиною роки війни в умовах санкцій, ця частина політбюро вважає найкращим підґрунтям для переходу влади до руки “поміркованого” президента.

Денис Мантуров, який був людиною Чемезова, наразі фактично виконує функції прем’єр-міністра та контролює Уряд. Та й у “ситуації” вторгнення в Курську область саме Мантуров виглядає чудовим управлінцем, що вміло розгрібає проблеми.

Відхід президента у кращий світ (інфаркт, інсульт тощо) відкриває шлях до вирішення більшості проблем пов’язаних з епохою Путіна і вирішує проблему з двійником. Шанси Мантурова (за обіцянки відлиги), навіть без особливих фальсифікацій, виграти у президентських перегонах проти Слуцького та Зюганова виглядають практично гарантованими.

Захід та Південь з натхненням приймуть такого наступника. Поки що все впирається у частину політбюро, яку контролює Микола Патрушев, але й тут намічаються деякі зрушення. Вікно можливостей транзиту буде відкрито до кінця грудня, але ряд подій може прискорити цей процес, причому істотно.

Джерело: пост Моніна у Facebook

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

5 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

14 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

23 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

34 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

43 хв. ago

Залужний виступав проти операції ЗСУ в Курській області, – POLITICO

Деякі з вищих командирів армії України заперечували проти операції ЗСУ в Курській області Росії, пише POLITICO з посиланням на…

55 хв. ago