Коли Україна вступить у НАТО: дали прогноз

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заяив про те, що виходячи з динаміки переговорного процесу стосовно європейської та євроатлантичної інтеграції, ймовірно, Україна спочатку набуде повноправного членства в НАТО, а вже згодом приєднається до ЄС.

Про це він сказав у Брюсселі під час “геополітичного діалогу” під егідою Центру європейської політики, повідомляє Укрінформ.

“Не хотів би брати на себе невдячну роль Кассандри. Але, як я очікую, ми станемо членами НАТО швидше, ніж членами Євросоюзу. Це пов’язано з певними традиціями щодо розширення ЄС”, – зауважив політик.

Він розповів, що прибув до Брюсселя у складі державної делегації для переговорів щодо продовження скринінгу законодавства України на відповідність європейським правовим нормам. Саме це є найважливішою і суто практичною умовою для членства будь-якої країни в ЄС. При цьому Україна чітко усвідомлює, що процес розширення ґрунтується на досягненнях кожної країни-кандидата, та готова сумлінно працювати, щоб пройти цей шлях до членства в Євросоюзі.

“Як свідчить практика, всі хвилі розширення ЄС відбувалися після європейських виборів. Наступні такі вибори відбудуться у 2029 році. Тож, як я думаю, наступна можливість для розширення ЄС може відкритися саме після цих виборів до Європейського парламенту. Ми зробимо все з нашого боку, щоб бути підготовленими до такого розвитку. Але яким буде рішення країн-членів, наразі передбачати важко. П’ять років у політиці – це дуже тривалий час”, – зазначив Корнієнко.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Коломойський постригся наголо, залишаючись вже понад рік в СІЗО

Чим більше часу олігарх Ігор Коломойський проводить у СІЗО, тим коротшим стає його волосся. На 13-му…

9 хв. ago

Під Вугледаром комбат вчинив самогубство, коли батальон відмовився іти в бій: деталі

В останній день оборони Вугледара скоїв самогубство командир батальону, бійці якого відмовилися виконувати бойове завдання. Як повідомляє "Суспільне",…

17 хв. ago

Трамп таємно дружить з Путіним і дзвонив йому у цьому році – Washington Post

Колишній президент та кандидат на наступних виборах у США Дональд Трамп таємно дружить з російським правителем Володимиром…

26 хв. ago

Ось це поворот: Україна почала видавати гранти на виробництво ракет – Федоров розповів подробиці

Україна цьогоріч почала видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року плануються гранти на порохові заводи.…

35 хв. ago

На Дніпропетровщині стався землетрус

Ввечері у вівторок, 8 жовтня, в Україні стався землетрус. Поштовхи магнітудою 3,3 зафіксували в Дніпропетровській області. …

38 хв. ago

У двох категорій пенсіонерів можуть забрати виплати: чому і коли

У проєкті держбюджету на наступний рік передбачено, що деякі категорії осіб можуть втратити свої щомісячні…

43 хв. ago