Як пройти ВЛК та отримати законне звільнення від служби: записки очевидця

Громадський діяч Владислав Бовсуновський ділиться особистим досвідом — як проходити ВЛК та отримати звільнення з військової служби за наявності законних підстав. Загальне враження: це саботаж, і метою є не мобілізація, а терор цивільного населення.

Як проходити ВЛК та отримати звільнення з військової служби за наявності законних підстав: з перших вуст. Актуально для Києва. Я сподіваюсь, що всі вже зрозуміли — оновлення в “Реєстр+” не має взагалі жодного значення. Це піарпроєкт імені Вискуба-Чорногоренко. Реальне оновлення даних відбувається через ТЦК з отриманням свіжих паперових документів із печатками.

  1. 1 крок. Усі діагнози потрібно внести в “Хелсі”. Якщо вас колись визнали обмежено придатним чи встановили такі діагнози, потрібно спочатку зайти до лікарів, щоб вони все це внесли в електронну базу даних. Усі неоцифровані медичні документи в ТЦК не визнають. Дуже важливі такі документи, як аналізи, результати МРТ тощо — все, що має стосунок до хвороби.
  2. 2 крок. Потрапити до ТЦК на ВЛК добровільно через черги можливо рівно о 05:00 ранку. Є люди, які прийшли о 04:30 або раніше — і їх бусифікували за порушення комендантської години. ВЛК вони пройшли, однак не так, як планували — і досить успішно, попри діагнози, навіть жахливі.
  3. 3 крок. Якщо ви прийшли добровільно, ВЛК просто в ТЦК не проводять, а скеровують у заклади охорони здоров’я. Для цього видають відповідні направлення та відстрочку для проходження лікарів. Підкупити когось наразі майже неможливо, оскільки тих, кого визнали непридатними, направляють на ще одну комісію, вже контрольну. Мабуть, є люди з крутими зв’язками та фінансами, які це можуть зробити. Однак пересічні громадяни такої можливості не мають.

Загальне враження: це саботаж, і метою є не мобілізація, а терор цивільного населення. Тому що звичайний арифметичний підрахунок показує: за день всі 10 ТЦК Києва здатні пропустити 350 людей, за місяць — 7000 (не мобілізованих, а оформлених). Якщо ЗСУ потребують кілька сотень тисяч, то така мобілізація триватиме довше, ніж війна.

Ще один нюанс. Розрекламовані послуги з супроводу юриста на ВЛК не мають практичного сенсу. Юриста в медичний кабінет не пустять. Краще на ці гроші взяти послугу у психолога. Або задонатити на дрони. Чи на автівку. Навіть пробухати буде розумніше.

Автор висловлює особисту думку, яка може не збігатися із позицією редакції. Відповідальність за опубліковані дані в рубриці “Думки” несе автор.

Джерело

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Деяких студентів мобілізують до ЗСУ в жовтні: кого це стосується

Більшість студентів може розраховувати на відстрочку від призову, проте все ж деяких з них можуть мобілізувати.…

5 хв. ago

“Доведеться підвищувати вдвічі”: українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

В Україні вже з перших днів жовтня інтернет-провайдери почали підвищувати ціни на свої послуги. Про…

17 хв. ago

Українець стане наймолодшим кардиналом Ватикану: що це означає

Український священник стане кардиналом у Ватикані. Йдеться про Миколу Бичка, єпарха Мельбурнської єпархії Петра та…

24 хв. ago

111-річний відлюдник провів століття у печері: який він має вигляд

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100…

49 хв. ago

Повістки вручатимуть “прозоро” – ТЦК зобов’язали до нових правил

Міністерство оборони України затвердило нову інструкцію, яка регламентує використання портативних відеореєстраторів під час вручення повісток…

56 хв. ago

Скандал у Туреччині. Арбітриню усунули через її секс-відео з інспектором ФІФА

24-річна арбітриня Еліф Караарслан потрапила в гучний скандал після того, як відео її сексу з 61-річним інспектором…

59 хв. ago