«Пригожини» підуть до Москви з різних боків: погляд

Продовжується масова зачистка губернаторів, практично у щоденному режимі йдуть повідомлення про відставки того чи іншого керівника регіону.

Логіка тут цілком проглядається: йде превентивний погром правлячих угруповань-кланів, з-під них зараз вибивають вотчинні території, на яких вони створили свої кланові угіддя. Причина теж досить тривіальна: в умовах наростаючого хаосу найвища влада діє за методом Натаніеля Бампо , який рятувався від пожежі в прерії через створення власної пожежі, щоб позбавити його ресурсу і «вигородити» безпечну для себе зону. Так званий «зустрічний упав», пише Ель Мюрід, «Телеграм».

При цьому елітні групи, по яких зараз йдуть удари, мають бути згуртовані у двох створених «відстійниках» – Раді безпеки та Держраді, конкуренція між якими і має стати керованою та піднаглядовою. Вища влада відчайдушно конфігурує простір управління, створюючи дома стійких балансів баланси динамічні.

Ризик таких дій цілком видно – замість зустрічного вогню можна підпалити свій власний будинок. Але варіантів вже майже немає, тому що всередині правлячої страти починаються запеклі зіткнення, які загрожують обрушити всю вертикаль і зруйнувати всі баланси.

Тому й примусова хаотизація простору, щоб дезорганізувати угруповання та якось отримати над ними контроль. Ідея небезпечна, а головне – яка потребує дуже якісного управління на межі інтуїтивного. А ось з якістю управління в сучасній Росії справи дуже сумно, причому на всіх рівнях. Управління динамічними процесами – це взагалі вищий пілотаж, який висуває вкрай високі вимоги.

Так що може статися класичний сюжет, коли ліки виявиться раптово набагато небезпечнішою за хворобу.

Але й подітися особливо нікуди – якщо нічого не робити, ймовірність того, що почне прилітати звідусіль, тільки зростатиме. Так можна догратися до того, що марші справедливості подібні до торішнього пригожинського, почнуть тягнутися до Москви з різних боків. І якийсь обов’язково дійде.

Лисенко Катерина

Recent Posts

5 людей, які неймовірним чином обманули смерть

Життя - це низка непередбачуваних подій, і часом людська стійкість перед обличчям смерті вражає. Є…

2 хв. ago

Пенсія понад 10 тисяч: хто може отримати максимальні виплати

В Україні пенсійна система пропонує мінімальні виплати для тих, хто отримує низьку зарплату. Однак, щоб…

9 хв. ago

Американець заощадив за чотири місяці $50 тисяч, повністю змінивши спосіб життя (відео)

24-річний Майкл Хікі зі США знайшов незвичайний спосіб заощадити гроші, щоб здійснити свою мрію —…

14 хв. ago

“Неправильна мотивація”. Українська влада виступила проти залучення до армії великими грошима

Українська влада проти того, щоб набирати в армію добровольців за великі гроші, як це роблять…

21 хв. ago

Водії, готуйтеся: кожного змусять заплатити 5% вартості його машини

У четвер, 3 жовтня, було ухвалено постанову №1132 про реальну вартість авто. Подробиці розповідає nextcar_vn…

32 хв. ago

Стало відомо, скільки повісток відправили “Укрпоштою” заброньованим та громадян з відстрочкою

Міністерство оборони за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало ще 70 тисяч повісток, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6…

49 хв. ago