«Пригожини» підуть до Москви з різних боків: погляд

Продовжується масова зачистка губернаторів, практично у щоденному режимі йдуть повідомлення про відставки того чи іншого керівника регіону.

Логіка тут цілком проглядається: йде превентивний погром правлячих угруповань-кланів, з-під них зараз вибивають вотчинні території, на яких вони створили свої кланові угіддя. Причина теж досить тривіальна: в умовах наростаючого хаосу найвища влада діє за методом Натаніеля Бампо , який рятувався від пожежі в прерії через створення власної пожежі, щоб позбавити його ресурсу і «вигородити» безпечну для себе зону. Так званий «зустрічний упав», пише Ель Мюрід, «Телеграм».

При цьому елітні групи, по яких зараз йдуть удари, мають бути згуртовані у двох створених «відстійниках» – Раді безпеки та Держраді, конкуренція між якими і має стати керованою та піднаглядовою. Вища влада відчайдушно конфігурує простір управління, створюючи дома стійких балансів баланси динамічні.

Ризик таких дій цілком видно – замість зустрічного вогню можна підпалити свій власний будинок. Але варіантів вже майже немає, тому що всередині правлячої страти починаються запеклі зіткнення, які загрожують обрушити всю вертикаль і зруйнувати всі баланси.

Тому й примусова хаотизація простору, щоб дезорганізувати угруповання та якось отримати над ними контроль. Ідея небезпечна, а головне – яка потребує дуже якісного управління на межі інтуїтивного. А ось з якістю управління в сучасній Росії справи дуже сумно, причому на всіх рівнях. Управління динамічними процесами – це взагалі вищий пілотаж, який висуває вкрай високі вимоги.

Так що може статися класичний сюжет, коли ліки виявиться раптово набагато небезпечнішою за хворобу.

Але й подітися особливо нікуди – якщо нічого не робити, ймовірність того, що почне прилітати звідусіль, тільки зростатиме. Так можна догратися до того, що марші справедливості подібні до торішнього пригожинського, почнуть тягнутися до Москви з різних боків. І якийсь обов’язково дійде.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Буде один реєстр: усіх хто має банківську картку вже попередили

В Україні на вимогу МВФ створять реєстр утримувачів банківських карток. Це нова вимога, яка є у меморандумі…

4 хв. ago

Світла не буде по 12 годин: а всі, хто живе вище 9-го поверху ще й замерзнуть

Високі поверхи буде складно опалювати через відключення електрики, — заявив голова ради Української асоціації поновлюваної енергетики…

14 хв. ago

У США стався вибух на оборонному заводі: там виготовляли снаряди для України

У Камдені (штат Арканзас, США) стався вибух на оборонному заводі. Через це двоє людей отримали…

19 хв. ago

До 97 грн за кубометр: в Одеській області підвищили тариф на воду, — ЗМІ (документ)

Новий тариф на воду в сумі майже 97 гривень за кубометр встановив виконавчий комітет Подільської…

23 хв. ago

Як не погладшати під час відпустки: 7 ефективних порад від дієтологів

Набір ваги під час відпустки не є неминучим. Досить дотримуватися простих рекомендацій, щоб контролювати споживання…

37 хв. ago

Безугла пояснила, чому почала “війну з генералітетом” та що не так із Сирським

Народна депутатка Мар’яна Безугла готує звернення на чинного очільника Збройних сил України Олександра Сирського та колишнього головнокомандувача…

41 хв. ago