Новини зоров'я

У розвідки США є нові дані щодо походження коронавірусу – The New York Times

Американська розвідка повідомила в Білий дім про те, що у них є нові дані щодо джерела епідемії коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє New York Times, інформує Експерт з посиланням на НВ.

Джерела в Білому домі відзначили, що дані щодо джерела COVID-19 ще не досліджені.

Відзначається, що розвідка буде використовувати “комп’ютерні потужності”, щоб зрозуміти, чи з’явився вірус із лабораторії, або в результаті контакту людини з тваринами.

Раніше Джо Байден доручив розвідці протягом 90 днів підготувати звіт про походження коронавірусу.

24 травня WSJ з посиланням на секретний звіт розвідки США повідомила, що щонайменше троє вчених з інституту вірусології в Ухані важко хворіли в листопаді 2019 року, ще до появи першої інформації про коронавірус. Вони працювали в лабораторії, яка вивчає коронавіруси та інші патогени.

В середині січня 2021 роки команда з 13 експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я прибула до китайського міста Ухань, з якого почалося поширення коронавірусу, щоб провести власне розслідування про джерело інфекції.

Місія працювала в трьох напрямках: розслідувала зв’язок між поширенням вірусу і тваринним середовищем, вивчала характер поширення вірусу в Ухані і аналізувала проби навколишнього середовища.

9 лютого співробітники ВООЗ провели з китайськими дослідниками спільну прес-конференцію за підсумками чотиритижневий місії. Вчені прийшли до висновку, що Ухань міг бути не першим містом, де коронавірус SARS-CoV-2 передався людям, а тварини, що стали джерелом вірусу, досі не визначені.

Після повернення з Ухань керівник експертної групи ВООЗ Петер Бен Ембарек зробив нові заяви з приводу експедиції, які контрастують з його словами на пресконференції.

Він розповів, що вчені виявили ознаки того, що спалах коронавірусу в 2019 році була набагато більшим, ніж вважалося раніше.

Ембарек також заявляв, що команда Всесвітньої організації охорони здоров’я сподівається повернутися в Ухань і продовжити розслідування причин виникнення спалаху коронавірусу. Під час наступної поїздки дослідники сподіваються отримати доступ до банку донорської крові в Ухані.

Ольга Степанова

Recent Posts

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

15 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

24 хв. ago

Україна попросила США скасувати обмеження бити американською зброєю по Росії, — WSJ

Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання наданої американської зброї…

26 хв. ago

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

27 хв. ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

29 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

16 години ago