Новини зоров'я

У МОЗ повідомили, кому в Україні рекомендуватимуть бустерну дозу вакцини від COVID-19

Головний санлікар розказав, кому в Україні рекомендуватимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19.

Введення додаткової дози вакцини від COVID-19 в Україні рекомендуватимуть певним категоріям громадян. Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив під час брифінгу, інформує Експерт.

За його словами, минулого тижня відбулося засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, яка сформулювала рекомендації щодо додаткової вакцинації. “Ця додаткова доза буде рекомендована тим, які мають імуноскомпроментовані або імуносупресивні стани, у тому числі у яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на введення вакцини. Скоріше за все, ми на цьому тижні вже отримаємо офіційне рішення Національної технічної групи експертів і будемо переводити все це у відповідний наказ МОЗ”, – повідомив Кузін.

За його словами, додаткові дози будуть рекомендовані тим людям, якім зробили трансплантацію органів, які постійно приймають імуносупресивні препарати, які мають імунодефіцитні стани – первинні або придбані.

Для цих категорій були прописані чіткі рекомендації, додав Кузін. Він також уточнив, що стосовно бустерної дози вакцини рішення поки ще не ухвалене. Раніше, як писав УНІАН, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розказав, що в Україні планують запустити ревакцинацію людей, які вже вакцинувалися проти коронавірусу.

“До кінця року уряд планує вакцинувати усе доросле населення України. Тому що наступного року в Україні можлива ревакцинація. А у цьому випадку краще не прикривати процес. До цього йдуть інші країни, можливо, це буде і в нас”, – заявив Шмигаль.

Зазначимо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дім на колесах: чоловік ночує в машині та збирає гроші на поїздки до коханої

35-річний продавець із Китаю, який втратив усе в повені, спить у машині, щоб накопичити грошей…

4 хв. ago

Мін’юст назвав кількість засуджених, які вже просяться на війну

Вже понад 3 тисячі засуджених подали заяви на умовно–дострокове звільнення від відбування покарання для безпосередньої…

12 хв. ago

В Україні споживачів штрафуватимуть за несплату комунальних послуг

В Україні відновили покарання споживачів за несплату комунальних послуг. Також знову діє примусове стягнення заборгованості.…

24 хв. ago

Відключення світла в Україні: “Укренерго” оновило графіки на 21 травня

В містах Україні у вівторок, 21 травня, графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів діятимуть від…

32 хв. ago

Водіїв у Німеччині може незабаром чекати новий податок: подробиці

У Німеччині може з'явитись новий податок для водіїв. У весняній доповіді Німецька рада економічних експертів,…

43 хв. ago

Мобілізація в Україні посилилася: яке майно будуть забирати в ухилянтів

В Україні посилилася мобілізація – набув чинності новий закон. Стало відомо, яке майно зможуть забрати…

51 хв. ago