Новини

“Це кінець Путіна”, – The Telegraph про заколот Пригожина

Заколот ПВК “Вагнер” поставив хрест на владі диктатора РФ Володимира Путіна, вважає The Telegraph.Впливове британське видання The Telegraph випустило велику статтю з красномовним заголовком “Це кінець шляху Путіна”. Автор дійшов висновку, що диктатор РФ Володимир Путін не зможе утримати владу після історії з заколотом ПВК “Вагнер”.

Статтю було опубліковано ввечері 24 червня.

“Мільйони росіян колись дивилися на Путіна як на свого неприборканого рятівника. Тепер вони бачать невдаху. Він може пережити збройний заколот Євгена Пригожина і його вагнерівських найманців, але його буде незворотно повалено. Його дні в Кремлі полічені. Аура непереможності і контролю, яка і так була сильно підірвана помилковим і невдалим вторгненням Путіна в Україну, тепер зруйнована. Росіяни люблять, щоб їхні лідери були жорсткими. Будь-яка ознака слабкості може бути смертельною. А повстання і звернення Путіна до росіян із благанням про підтримку – це прояв слабкості”, – ідеться в статті.

Автор зазначив, що в історії Росії рідко який лідер утримувався при владі навіть після провальних спроб держперевороту. Яскравий приклад – Михайло Горбачов, який втратив пост глави країни через 5 місяців після серпневих подій 1991 року.

Звернення Путіна до російського народу у зв’язку з заколотом “Вагнера” було жестом відчаю і проявом слабкості. Він показав, що більше не контролює ні свій режим, ні кордони Росії. Повсталий “Вагнер”, вриваючись у РФ, практично не зустрічав опору і зміг дуже швидко і без боїв захопити низку ключових міст у Західній Росії: Ростов-на-Дону і Воронеж. І кадри бунтівних бойовиків, які безтурботно розгулюють зі зброєю вулицями російських міст, показали росіянам, що влади і хваленої стабільності у них немає.

Путін з’явився перед росіянами тільки через 12 годин після того, як Пригожин публічно оголосив заколот.

“Він виглядав блідим, змарнілим і недовірливим, неспокійно переминався з ноги на ногу. Це найбільша загроза його 23-річному правлінню. І він здавався дивним чином непідготовленим і здивованим”, – йдеться у статті.

Автор називає диктатора РФ “відірваним від світу і боягузливим”.

“Пригожин зіграв багато ролей для свого покровителя Путіна за останні два десятиліття. Він був його шеф-кухарем, сомельє, посередником і воєначальником-найманцем. Але найважливішою роллю стала остання – Іуди для Путіна”, – пише The Telegraph.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Подарунок від Путіна”: у РФ скинули касетну авіабомбу над власним містом (відео)

Російські війська скинули авіабомбу з касетними боєприпасами на власний населений пункт. Відповідне відео 23 вересня опубліковано БПЛА-підрозділом Збройних сил…

37 секунд ago

ТЦК отримали всевладдя: не показав документів штраф 25 тисяч – подробиці

Як стало відомо, що ТЦК можуть штрафувати українців на великі суми через те, що ті не показали…

16 хв. ago

Де живуть довгожителі: у якій країні кількість “столітників” встановила новий рекорд

Японія, яка є однією з найбільших економік світу, досягла нового рекорду: більше ніж 95 000…

26 хв. ago

США відмовились знімати обмеження для України на удари по Росії — ЗМІ

Президент США Джо Байден залишив в силі обмеження для України на удари вглиб Росії, водночас Британія веде…

30 хв. ago

У Голосіївському районі чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку

У Голосіївському районі у підземному переході чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку. Про це повідомляє пресслужба поліції. …

45 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: хто з чоловіків отримає їх у першу чергу

"Укрпоштою" було надіслано повістки для військовозобов'язаних. Першочергово папірці надсилатимуться тим, хто оновив дані в застосунку "Резерв+".…

47 хв. ago