Новини світу

На Гаваях заарештували 10-річну школярку за карикатуру на однокласника

Поліціянти Гонолулу та посадові особи державної школи на Гаваях (США) заарештували темношкіру 10-річну дитину-інваліда та вдягнули наручники на неї.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на американське агентство Associated Press.

Інцидент трапився ще у 2020 році, але розголосу набув саме зараз. Причиною стала образлива карикатура, намальована дівчиною на однокласника, який над нею знущався. Батько хлопчика наполягав, щоб співробітники школи викликали поліцію, що вони і зробили.

У поліції дівчинку з інвалідністю змусили зняти шнурки та кульчики. Всього вона провела там понад чотири години. У підсумку, наручники залишили сліди на зап’ястях школярки.

Мати дівчини була дуже занепокоєна безпекою своєї доньки “з огляду на високий рівень поліцейського насильства стосовно чорношкірих людей і дискримінації чорношкірих дівчаток у школах”. Вона також повідомила, що була налякана та плакала, коли поліція відганяла її від доньки.

Американська спілка громадянських свобод (ACLU) виступила із заявою, що це неприпустимо та підтримала дівчинку. До того ж дівчинка не пручалася та нікому не загрожувала.

Спілка також направила листа до поліції Гонолулу, департаменту освіти штату та генеральної прокуратури штату з вимогою внести зміни в політику штату, зокрема заборонити співробітникам викликати поліцію для школяра, якщо останній не несе значної загрози кому-небудь.

Вони вимагають, щоб місто та штат виплатили 500 000 доларів компенсації морального збитку дитині та її матері. Строк відповіді встановлений до 8 листопада цього року.

Наразі мати з донькою залишили Гаваї та переїхали на материкову частину США.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

12 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

17 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

17 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

17 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago