Новини світу

Шойгу відмовляє Японію від захоплення Курил, — ISW

Пічля того, як прем’єр-міністр Японії відвідав Київ, російський міністр оборони заговорив “потужність” Східного військового округу РФ і розміщення на острові Парамушир надзвукових самонавідних ракет “Онікс”. Але, за даними аналітиків, бойова міць РФ на сході значно зменшилася через важкі втрати в Україні.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу відправив Японії сигнал про те, що не варто намагатися використати у своїх інтересах ослабленість російської військової машини та намагатися повернути Курильські острови.

Про це повідомили аналітики з “Інституту вивчення війни” .

На нещодавній зустрічі Міноборони РФ Шойгу підносив бойові можливості Східного військового округу та повідомив, що на острові Парамушир розміщена батарея берегового ракетного комплексу “Бастіон” (оснащеного надзвуковими протикорабельними самонавідними ракетами “Онікс”).

Парамушир — одне із кількох японських островів Курильської гряди, окупованих Росією. Зважаючи на все, заява Шойгу була сигналом японському прем’єр-міністру Фуміо Кісіді, який побував у Києві та Бучі 21 березня і висловив підтримку Україні.

Водночас військові дослідники з ISW вказують на те, що бойова міць Східного військового округу РФ неабияк зменшилася. Частину його збройних сил спрямували до Білорусі, надалі її було розбито у битві за Київ минулого року.

Нещодавно 155-а і 40-а бригади морської піхоти РФ зазнали важких втрат під Вугледаром. Збройні сили України аж вісім разів розбивали 155-у бригаду, яка згодом поповнювалася.

Метою заяви російського міністра також було відправити сигнал голові КНР та лідеру компанії Китаю Сі Цзіньпіну щодо підтримки з боку РФ у регіоні Східної Азії. РФ намагається позиціонувати себе як надійного військового партнера, незважаючи на жахливі втрати, які росіяни зазнають в Україні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

8 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

17 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

26 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

39 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

46 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

58 хв. ago