Новини світу

Байден обіцяв посприяти вирішенню конфлікту між Ізраїлем та Сектором Гази

Президент США Джо Байден заявив, що докладатиме дипломатичних зусиль, аби сприяти налагодженню відносин між Ізраїлем та Сектором Гази. Про це він сказав, вітаючи домовленість щодо припинення вогню  між Ізраїлем та ХАМАСом.

Про це повідомили в Білому домі, інформує Експерт.

Байден вважає, що існує “реальна можливість” для досягнення більш масштабної цілі – побудова мирної атмосфери на Близькому Сході.

Президент США додав, що вирішальну роль в припиненні вогню зіграв єгипетський уряд, а він особисто та члени його адміністрації брали активну участь в щогодинних зусиллях щодо припинення насилля.

“Я впевнений, що палестинці та ізраїльтяни однаково заслуговують можливість жити в безпеці та спокої й мати однаковий рівень свободи, процвітання та демократії”, – сказав Байден.

Окрім цього, голова Державного департаменту Ентоні Блінкен незабаром поїде на Близький Схід з метою спільно працювати над укріпленням режиму припинення вогню й знайти вирішення тривалого конфлікту. Про деталі місії Блінкен має домовитися з міністром закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі.

Членкиня Палати представників Ільхан Омар сказала, що потрібно домогтися відповідальності за кожен військовий злочин, який був під час 11-денного загострення конфлікту. Також вона звинуватила США в мовчазній підтримці цих злочинів.

“Всі ми повинні бути вдячні за те, що припинення вогню попередить загибель великої кількості мирних громадян та дітей… Але що тепер? Нам потрібна відповідальність за кожен військовий злочин. І треба перестати покривати злочини проти людяності, коли ми нічого не робимо для припинення окупації”, – сказала політик.

В різних американських штатах поліція фіксує випадки антисемітизму, пов’язані з конфліктом між Ізраїлем та Сектором Гази.

В Нью-Йорку, на Таймс-сквер, проізраїльські та пропалестинські протестанти влаштували розбірки. Вони кидали фаєри в автомобілі, били вікна, погрожували одну одному і так далі. В результаті зіткнень один з учасників отримав легкі опіки.

В поліції повідомили, що за тиждень отримали приблизно 200 повідомлень про можливі антисемітські інциденти.

В штаті Нью-Джерсі пропалестинські демонстранти чекали на своїх “жертв”, коли ті поверталися з синагоги.

В Лос-Анджелесі (Каліфорнія) пропалестинські демонстранти їздили біля єврейських кафе та провокували конфлікти. Свої візити вони супроводжували викликами: “Смерть євреям!”

В Іллінойсі палестинці розбили вікно в місцевій синагозі та залишили там записку про ненависть до єврейського народу.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

3 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

10 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

16 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

22 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

32 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

34 хв. ago