Новини світу

США і Китай є головною загрозою миру та існуванню людства – Кісінджер

США та Китай є головною загрозою миру та самому існуванню людства, оскільки взяли курс на конфлікт один з одним і мають визнати цей факт, заявив колишній держсекретар та радник президента США з нацбезпеки Генрі Кісінджер.

За його словами, поточний стан відносин між двома країнами вкрай небезпечний і нагадує стан справ перед Першою світовою війною, коли «в жодній із сторін немає значних можливостей для політичних поступок, а будь-яке порушення рівноваги може мати катастрофічні наслідки».

Кісінджер вважає, що внаслідок гіпотетичного військового конфлікту навколо Тайваню буде знищено як сам острів, так і світову економіку, яка втратить джерела постачання мікропроцесорів.

Також екс-радник президента США з нацбезпеки Генрі Кісінджер заявив, що Україну потрібно прийняти до НАТО для того, щоб вона не змогла розпочати війну з Росією за повернення своїх територій після закінчення нинішньої війни.

Таку думку Генрі Кісінджер висловив в інтерв’ю The Economist.

Він нагадав, що раніше, до вторгнення Росії в Україну, послідовно виступав за нейтральний статус Києва, але тепер змінив свою думку.

«Наразі я перебуваю в дивному становищі, коли люди кажуть: «Він передумав, тепер він є повноправним членством України в НАТО». І моя причина для цього двояка. По-перше, Росія більше не є такою загрозою, якою вона була раніше. Отже, виклики Росії слід розглядати в іншому контексті.

А по-друге, ми зараз озброїли Україну настільки, що вона стане найзброєнішою країною з найменш стратегічно досвідченим керівництвом у Європі. Якщо війна закінчиться так, як вона, ймовірно, закінчиться, коли Росія втратить багато своїх завоювань, але збереже Севастополь, у нас може бути незадоволена Росія, але також і незадоволена Україна – тобто баланс незадоволеності.

Тому для безпеки Європи краще мати Україну в НАТО, де вона не зможе приймати на національному рівні рішення щодо територіальних претензій», – пояснив свою позицію Кісінджер.

При цьому екс-держсекретар називає найвірогіднішим результатом війни в Україні, що кордон перебуватиме «десь на лінії status quo ante, яка існувала до 24 лютого 2022 року».

Це не ідеальний результат. Це моя думка, що, ймовірно, відбудеться», – сказав Кісінджер.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

24 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

24 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago