Новини

Китайські хакери отримали доступ до електронної пошти урядових установ США — Reuters

Китайські хакери з травня зламали низку електронних поштових скриньок близько 25 організацій, в тому числі щонайменше двох урядових установ США, заявили представники Microsoft і американські чиновники. Про це повідомляє Reuters.

Сполучені Штати виявили проблему “досить швидко” і змогли запобігти подальшим порушенням, сказав радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Державний департамент і Міністерство торгівлі США повідомили, що вони були серед постраждалих відомств. Поштові скриньки міністра торгівлі Джини Раймондо та чиновників Державного департаменту також були зламані. 

У заяві Microsoft йдеться про те, що хакерська група, яку вона назвала Storm-0558, підробляла цифрові маркери автентифікації для доступу до облікових записів електронної пошти. Активність хакерів почалася в травні.

“Microsoft зв’язалася з усіма організаціями, що стали мішенню або були скомпрометовані, безпосередньо через їхніх адміністраторів і надала важливу інформацію, щоб допомогти їм провести розслідування і відреагувати”, – сказали в компанії.

Microsoft не повідомила, які саме організації чи уряди постраждали, але додала, що хакерська група передусім націлилася на організації в Західній Європі.

Посольство Китаю в Лондоні заявило, що звинувачення у кібератаках є “дезінформацією” і назвало уряд США “найбільшою в світі хакерською імперією і глобальним кіберзлодієм”. 

Речник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж сказав, що втручання в хмарну систему безпеки Microsoft “зачепило несекретні системи”, не уточнюючи деталей.

“Офіційні особи негайно зв’язалися з Microsoft, щоб знайти джерело і вразливість у їхньому хмарному сервісі”, – додав Ходж.

“Державний департамент виявив аномальну активність і вжив негайних заходів для захисту наших систем”, – йдеться в заяві представника відомства.

Міністерство торгівлі також зазначає, що вжило “негайних заходів” після того, як Microsoft повідомила про проблему.

Експерти з кібербезпеки кажуть, що нещодавно виявлена хакерська активність свідчить про те, як китайські кібергрупи вдосконалюють свої можливості.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни на овочі та фрукти продовжують зростати: що та скільки вже коштує в Україні

Ціни на овочі в Україні продовжують зростати. Трохи вщух ажіотаж навколо картоплі на тлі надходження на…

2 хв. ago

500-річна загадка: у старій картині знайшли зловісне “послання” (фото)

Вчені багато років намагаються розшифрувати приховані смисли картини Ганса Гольбейна "Посли", написаної 1533 року. Однак…

9 хв. ago

Путін боїться літати в Сочі? Чому борти з ним зникають з радарів

Лідер Росії Володимир Путін вже понад пів року майже не відвідує Сочі та інші південні регіони, а…

18 хв. ago

ПриватБанк вдвічі зменшив тариф на популярну послугу

Державний ПриватБанк вдвічі зменшив тариф на популярну послугу. За що клієнти зможуть платити менше, йдеться…

27 хв. ago

У Держдумі закликали захопити ще три області України, щоб забезпечити безпеку РФ

У Держдумі заявили, що РФ має заради своєї "безпеки" захопити ще три області в Україні.…

35 хв. ago

Найбільша перлина у світі: рибалка протягом 10 років спав поруч зі скарбом на $100 млн

У 2014 році звичайна риболовля одного чоловіка з Філіппін обернулася надзвичайною знахідкою. Він знайшов гігантську…

46 хв. ago