Новини світу

На українських дорогах з’являться нові засоби для контролю водіїв

На дорогах України з’являться радари, які прямо в русі будуть фіксувати швидкість автомобілів. Перші такі автомобілі-фантоми з’являться вже до 1 липня.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Експерт з посиланням на сайт МВС.

За його словами, МВС і Міністерство інфраструктури почали закупівлю обладнання, яке фіксуватиме швидкість автомобілів в русі.

“Зараз тестуються 4 машини, на які встановлені радари, що дозволяють фіксувати швидкість зустрічної машини і авто, яке обганяє. До 2024-го року пропонується ввести 550 камер, які фіксують порушення швидкісного режиму в русі. Також зараз по Україні працюють 117 пристроїв TRUCAM. Однак, ми плануємо відходити від такої моделі і переходити на автоматичну фіксацію порушення ПДР”, – додав Геращенко.

Як відомо, у 1971 році New York Times писала про результати успішного експерименту в поліції. Упродовж чотирьох років у США близько 6 тис. автомобілів оснастили комп’ютерним електронним приладом Vascar.

Він дозволяв фіксувати швидкість автомобіля, який наближався до поліцейського авто ззаду, проїжджав повз або їхав назустріч.

Минуло 50 років, і такі пристрої готуються використовувати в Україні. Спочатку буде лише чотири тестових авто, а до 2023 року їх кількість зросте до 300.

Особливістю таких автомобілів буде те, що вони не вирізнятимуться із загального потоку, а водії не знатимуть про їхнє місце перебування.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Польщі стрімко зросла кількість українського бізнесу

За даними консультаційного центру Дія.Бізнес у Варшаві, українці склали значну частку нових індивідуальних підприємців у…

14 хв. ago

В Україні створили унікальний морський дрон Kronos

Підводний дрон Kronos здатний протистояти флоту РФ. Більше того, шість одиниць нового озброєння можуть контролювати…

32 хв. ago

Ця найважливіша навичка робить людей щасливішими, – психолог з Єльського університету

Докторка філософії, психологиня і викладачка Єльського університету Емма Сеппала розповіла, яка навичка дає емоційно розумним людям більше…

7 години ago

Українців хочуть змусити виплачувати борги за померлих родичів: у Раді зареєстрували законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонуює заборонити спадкоємцям відмовлятися від спадщини, якщо у померлого залишилися…

7 години ago

Президент «Енергоатому» так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – «Схеми»

Президент «Енергоатому» Петро Котін в декларації за 2023 рік не вказав проживання у будинку в елітному селищі…

7 години ago

У Міноборони розповіли, коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаних

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила,…

7 години ago